Congressen

Handboek voor de Congresontwikkelaar

Handboek voor de Congresontwikkelaar

Hoe bedenk je een congres en hoe ontwikkel je een succesvolle invulling van een congres? Ton Soons heeft zijn tips en afwegingen, gebaseerd op 25 jaar ervaring in de commerciële congresbranche, vastgelegd in de nieuwe uitgave ‘Handboek voor de Congresontwikkelaar’.

Research congresonderwerpen

Centraal in Handboek voor de Congresontwikkelaar staat de research naar congresonderwerpen  en congresinvulling. Welke onderwerpen zijn geschikt voor een conferentie, hoe onderzoek je wat de doelgroep daarover wil weten, hoe zoek je daar de sprekers bij en hoe maak je met hen een boeiend programma?

Soons geeft in zijn vlotte en bondige schrijfstijl praktische tips over hoe je op deze vragen antwoorden kunt vinden. Voor de diverse aspecten van congresontwikkeling beschrijft hij een plan van aanpak, met daarbij de afwegingen die je als bedenker, producent en/of projectleider kunt of moet maken.

Commerciële conferenties

Als uitgangspunt neemt hij commerciële conferenties, omdat de betalende deelnemers de hoogste eisen stellen aan een congres. Zelf werkte hij 17 jaar voor congresbureau Euroforum waar hij meer dan 250 congressen en cursussen bedacht, organiseerde en verkocht. Zowel op eigen initiatief als in opdracht van en in samenwerking met bedrijven en instanties. Sinds 2004 geeft Ton Soons via zijn bedrijf Winning Words Communicatie training en adviezen in presenteren en congresorganisatie. Daarnaast is hij onder meer senior auditor voor de Congres- en Vergaderclassificatie en columnist voor Conference Matters.

Vermarkting van congressen

Op de organisatorische aspecten gaat Soons vrijwel niet in, omdat daarover volgens hem al voldoende is geschreven. De vermarkting en verkoop van congressen komen eveneens beperkt aan bod, al komen die onderwerpen in de beschrijving van het research- en ontwikkelingsproces wel regelmatig naar voren.

Die beperkingen geven Soons alle ruimte om in het 185 pagina’s tellende handboek diep in te gaan op alle aspecten van congresontwikkeling. Door zijn prettige schrijfstijl krijg je snel inzicht in de onderwerpen en zijn handreikingen om deze succesvol uit te werken. Download hier de inhoudopgave in PDF-formaat van ‘Handboek voor de Congresontwikkelaar‘.

Handboek voor de congresontwikkelaar

Handboek voor de Congresontwikkelaar van Ton Soons is te bestellen bij Managementboek voor € 32,50 inclusief BTW, exclusief verzendkosten.


Deel dit bericht


Reacties

Er zijn nog geen reacties.


Plaats een reactie

Je moet ingelogd zijn om een reactie te plaatsen.


Schrijf je nu in voor onze nieuwsbrief