Congressen

Grootste Nederlandse live webcast productie

De keynote van Bill Clinton, zestig speeches, debatten en talkshows werden zaterdag razendsnel gestreamed en on demand beschikbaar gesteld voor uiteenlopende online media. Tijdens de Conventie van Achlum van Achmea realiseerde webcast-expert DutchView in opdracht van producent Feller Media de grootste live webcast ooit in Nederland.DutchView verzorgde de faciliteiten voor een groot gedeelte van de registratie en het volledige livestream platform van het event dat plaatsvond in het door Achmea geconfisqueerde dorpje Achlum. Het nieuwe, state of the art streaming platform, mede ontwikkeld door zusterbedrijven ParkPost en NLbuzz, wordt binnenkort ook gebruikt door Eredivisie Live en andere grote klanten.

‘De staat en de toekomst van Nederland’ was het onderwerp van de conventie, die goed bezocht werd. Talentvolle bekende en onbekende Nederlanders stelden thema’s zoals gezondheid, pensioen, arbeidsparticipatie, veiligheid, mobiliteit en solidariteit aan de orde. De presentatie was in handen van voormalig NOS-presentatrice Aldith Hunkar. De webcast was live te volgen via www.conventieachlum.nl, www.nu.nl en Omrop Fryslân.

DutchView leverde camera’s, crew, verbindingen op zeven locaties, waaronder de kerk, Kop-hals-rompboerderij, Zomergasten en het hoofdpodium. Daarnaast de hoofdregiefaciltiteit van alle inkomende signalen en de registratie van de speech van de voormalig Amerikaanse president Bill Clinton. DutchView Webcasting nam de distributie van Achlum naar Hilversum en de streaming van het eindsignaal in formaten als Flash, i-Pad, i-Phone en Silverlight voor haar rekening.

In totaal is de live stream bijna 60.000 keer opgevraagd. Patrick Wildschut, manager DutchView Webcasting: “Wij zijn trots dat we aan zo’n groot en belangrijk evenement hebben gewerkt. Natuurlijk is het altijd spannend om vanaf locatie live uit te pakken. Metvzoveel prominente gasten lag de lat nog hoger dan normaal. Mede dankzij de goede samenwerking met het team van de producent, heeft ons projectteam een prima prestatie geleverd. Nog niet eerder in Nederland is een dergelijk grote productie opgezet voor uitsluitend online publicatie."
 
In totaal werden 27 camera’s opgesteld en honderd mensen facilitair ingezet om het evenement te registreren en te webcasten. Het redactie-, regie- en productieteam van Feller Media bestond uit nog eens dertig professionals. Feller Media produceerde alle video on demand (VOD), te zien via www.youtube.com/waarzijnwemeebezig.


Deel dit bericht


Reacties

Er zijn nog geen reacties.


Plaats een reactie

Je moet ingelogd zijn om een reactie te plaatsen.


Schrijf je nu in voor onze nieuwsbrief