Congressen

Grootste hotel in Benelux voltooit megaverbouwing

De verbouwing van ibis Amsterdam Airport, het grootste hotel van de Benelux, nadert deze week zijn voltooiing. Het hotel investeerde ruim 2 miljoen euro om zich voor te bereiden op een verwachte toename van het aantal reizigers. Nieuw zijn 125 extra parkeerplaatsen, een stijlvolle en eigentijds ingerichte lobby met 24/7 Take Away, een overdekt en verwarmd terras en een Grand Café.
Tijdens de verbouwing is hard gewerkt aan het moderniseren van de immense hotellobby. Dankzij het Franse ontwerpbureau Les Ateliers Archange oogt de nieuwe ruimte modern, open en staat er overal kleurrijk designmeubilair. De visuals op de muren wijzen de internationale bezoeker op traditionele Nederlandse objecten zoals tulpen, windmolens en klompen.

“De sterke link met de nabije omgeving vindt men ook terug in de dranken en maaltijden die we verkopen”, vertelt Erwin van der Graaf, General Manager van ibis Amsterdam Airport. “De 24/7 Take Away-maaltijden zijn biologisch en lokaal ingekocht bij het Amsterdamse 'Uit de keuken van Maass’ en we verkopen diverse lokale dranken en frisdranken. Wij zijn trots op onze omgeving en houden in onze bedrijfsvoering rekening met het milieu. Zo zijn wij een samenwerking aangegaan met Green Motion: een nieuw autoverhuurbedrijf met uitsluitend groene auto's in zijn vloot. We verhuren sinds april een deel van onze lobby aan hen.”

Vanwege de stijgende vraag naar Park-Sleep-Fly-arrangementen is 250.000 euro uitgetrokken voor de aanleg van 125 nieuwe parkeerplaatsen waardoor het totaal uitkomt op 600. Voor een supplement van dertig euro mogen gasten hun auto tot drie weken parkeren op het terrein van het ibis hotel. “Met name gasten die lang moeten reizen van of naar Schiphol maken hier graag gebruik van”, aldus Van der Graaf.

De Metropoolregio Amsterdam heeft in haar hotelnota de locatie van ibis Amsterdam Airport onlangs aangemerkt als kansengebied voor hotels. "De lokale politiek gelooft sterk in deze regio. Onze verbouwing is hiermee een antwoord op een stijgende vraag naar kwalitatief hoogwaardige hotels rondom Schiphol", verklaart Van der Graaf. “Parallel daaraan moet de modernisering leiden tot grotere stromen reizigers die ons hotel en de omgeving willen bezoeken.”

Het vernieuwde ibis Amsterdam Airport werd heropend door locoburgemeester Nederstigt van gemeente Haarlemmermeer. Nederstigt benadrukte de sterke verbinding tussen het lokale bestuur en het bedrijfsleven, en de jarenlange relatie tussen ibis en zijn gemeente.

Naast de gerenoveerde ruimtes beschikt het hotel over 644 modern ingerichte kamers, een gratis shuttlebus van en naar Schiphol die twintig uur per dag rijdt, een fitnessruimte, vijf vergaderzalen, twee restaurants en gratis wifi in het gehele pand.


Deel dit bericht


Reacties

Er zijn nog geen reacties.


Plaats een reactie

Je moet ingelogd zijn om een reactie te plaatsen.


Schrijf je nu in voor onze nieuwsbrief