Beurzen

Grootste fotoglobe ooit op Photokina

De grootste fotoglobe ter wereld hing tijdens de Photokina  (21 tot en met 26 september) in de Koelnmesse en dat trok veel bekijks. De wereldbol had een diameter van zes meter en leverde een mooi fotomoment op voor de fotominnende beursbezoekers.

Veel beursbezoekers gingen even onder de globe staan om te doen alsof ze deze dragen, net als mensen doen wanneer ze de toren van Pisa ”tegenhouden” De fotoglobe kwam tot stand dankzij Photoindustrie-Verband en Prophoto. Met meer dan honderduizend foto”s op de bol geplakt, konden zij het wereldrecord op hun naam schrijven.

Gebruikers uit meer dan tachtig landen hebben een bijdrgae geleverd aan het succes van deze unieke wereldrecord, die de boeken in zal gaan als "The world”s largest photo globe", door hun beelden online te posten op de website www.photoglobus.prophoto-onlne.de. Dit werd gedaan sinds eind mei 2010. Het gevolg was een website waarop een fantastische reis langs talloze foto”s gemaakt kan worden. De website blijft online en de makers hopen dat mensen er nieuwe foto”s op blijven zetten, zodat de website de creativiteit van fotografen wereldwijd kan blijven reflecteren. En wie weet wordt het wereldrecord tijdens de volgende Photokina in 2012 wel verbroken…

Onder de globe waren er allerlei activiteiten voor de bezoekers. Zo konden bezoekers camera”s lenen, meedoen aan fotoshoots, digital media printers uitproberen en hun zodoende verkregen papieren foto”s op een grote muur plakken. Ook konden de bezoekers van deze ”activiteiten-area” hun foto”s uploaden op de fotogblobe website www.photoglobus.prophoto-onlne.de.

Info: www.photokina.de


Deel dit bericht


Reacties

Er zijn nog geen reacties.


Plaats een reactie

Je moet ingelogd zijn om een reactie te plaatsen.


Schrijf je nu in voor onze nieuwsbrief