Congressen

Groot placebo-congres in Leiden

Om het belang van het placebo-effect en de klinische implicaties onder de aandacht te brengen bij wetenschappers, zorgverleners en geïnteresseerden, organiseert prof. dr. Andrea Evers van de Universiteit Leiden van 2 tot 4 april 2017 het eerste officiële congres van de internationale Society for Interdisciplinary Placebo Studies (SIPS). Op dit congres zullen 30 toonaangevende wetenschappers op dit gebied de meest recente bevindingen over placebo onderzoek delen.
 Vijf wereldberoemde experts op het gebied van placebo onderzoeken zijn de keynote-sprekers van het congres: Fabrizio Benedetti, Ted Kaptchuk, Christian Büchel, Katja Wiech and John Kelley. Het wetenschappelijke programma is gevuld met inspirerende sessies, naast de wereldberoemde keynotes zijn er namelijk ook 25 genodigde sprekers. Vanuit de hele wereld zijn meer dan 160 abstracts ontvangen. Het resultaat: een gevarieerd programma dat alle onderdelen van placebo onderzoek zal belichten. 
 
Omdat er zo veel placebo onderzoekers vanuit de hele wereld samenkomen tijdens SIPS, is het een fantastische kans voor wetenschappers om collega”s te ontmoeten en samenwerkingen te starten. De congreslocatie is de Stadsgehoorzaal in Leiden, op 15 minuten loopafstand van het centraal station. Voor meer informatie over dit congres, zie www.sipsconference.com.
 
 


Deel dit bericht


Reacties

Er zijn nog geen reacties.


Plaats een reactie

Je moet ingelogd zijn om een reactie te plaatsen.


Schrijf je nu in voor onze nieuwsbrief