Congressen

Groningen trekt twee nieuwe congressen

Groningen ontvangt nog dit jaar twee nieuwe congressen. Eind november organiseert het UMCG een belangrijk internationaal medisch congres over bijzondere risicofactoren voor hart- en nierfalen. In december vindt in Martiniplaza de Bibliotheek-tweedaagse plaats over actuele ontwikkelingen in de bibliotheeksector. Voor beide congressen geldt dat het Groningen Congres Bureau nauw bij de acquisitie was betrokken.
Het Derde Internationale Albuminurie Congres zal naar verwachting ruim vierhonderd specialisten uit de hele wereld naar Groningen brengen. Op de Nederlandse Bibliotheek-tweedaagse, op 8 en 9 december, worden zevenhonderd bezoekers verwacht. Afgelopen februari namen de initiatoren van dit laatste congres deel aan het door het Groningen Congres Bureau (GCB) geïnitieerde kennismakingsweekend ”Kom Groningen Proeven”.  "Daarna was de beslissing om het congres in Groningen te houden snel genomen", aldus Jaap Westerhuis, directeur GCB.

Volgens Westerhuis tonen deze cases aan dat het goed gaat met Groningen als congresstad: "Er zijn steden waar nu beduidend minder congressen gehouden worden dan in voorgaande jaren. Maar in Groningen is de situatie stabiel en organiseren we ongeveer evenveel internationale congressen als voorgaande jaren."

Bij de start van het GCB, in 1996, trok Groningen achttien (inter)nationale congressen per jaar. Dit jaar, in 2011, zullen dat er omstreeks zestig zijn. Congressen vormen een belangrijke bron van inkomsten voor de Groningse economie. Vorig jaar, 2010, boekten de congresgangers samen 55.000 overnachtingen. Dit is zestien procent van het totaal aantal hotelovernachtingen in Groningen. Gemiddeld geeft een internationale congresbezoeker 395 euro per dag uit in Groningen. Dat betekent dat de congressector Groningen vorig jaar een bestedingsimpuls van bijna 22 miljoen opleverde.


Deel dit bericht


Reacties

Er zijn nog geen reacties.


Plaats een reactie

Je moet ingelogd zijn om een reactie te plaatsen.


Schrijf je nu in voor onze nieuwsbrief