Beurzen

GroenTechniek Holland introduceert pop-up stadspark

GroenTechniek Holland krijgt een pop-up stadspark. Op Nederlands grootste vakbeurs voor groenprofessionals tonen Husqvarna Nederland, Tonsel Boomkwekerijen, Van Berkel Groep en Van Vliet Kastanjehout hoe een compleet stadspark van zo’n 3.000 vierkante meter snel en eenvoudig te realiseren is.

 Een pop-up stadspark is een nieuw fenomeen waarbij gemeentes een oud industrieterrein, afgebroken fabriek of braakliggend terrein in no time laten transformeren tot een stadspark voor de korte en middellange termijn.rn

GroenTechniek Holland

rnHet consortium van vier bedrijven dat zich van 12 tot en met 14 september in Biddinghuizen presenteert op GroenTechniek Holland 2017 laat de bezoekende groenprofessionals zien welke keuzes zij maken op het gebied van flora, materialen en technieken en alle aspecten van de aanleg, afbraak en het onderhoud waaronder duurzaamheid, machines en gereedschap, afzettingen, outdoor meubilair, bodembedekkers, beplanting en bemesting.

Op de vakbeurs ziet de bezoeker twee stadia: aanleg en onderhoud. Bij onderhoud is duurzaamheid een belangrijke factor. Bij de aanleg is de keuze met name gebaseerd op beschikbaarheid en kosten van product, snelheid van het kunnen plaatsen en in hoeverre het voldoet aan een groene perceptie voor de gebruiker van het park. Dit geldt voor gras, bodembedekkers, bomen, struiken, verharding, inrichting, waterpartijen, verlichting en verticale begroeiing. Het pop-up stadspark is bij voorkeur energieneutraal wat betreft benodigde energie voor aanleg en onderhoud (wind- en zonne-energie). Bij onderhoud gaat het om (bij)zaaien, maaien, reinigen, snoeien, afvalbeheer, zagen en onkruidbestrijding, veelal door elektrische apparatuur en gereedschap en waar mogelijk aangestuurd door een autonoom managementsysteem.rn

Pop-up stadspark

rnVariatie, duurzaamheid, dynamiek, snellere doorlooptijd en multifunctionaliteit zijn kernwoorden van deze tijd, ook voor het gebruik van de openbare ruimte. Een park kan aangelegd worden voor de komende 40 jaar, maar in het licht van de gebruikers en gemeenten is het vaak wenselijk om tijdelijke aanpassingen te kunnen verrichten en ook het gevoel van verandering na een aantal jaren in plaats van decennia past beter bij deze tijd. Veel gemeenten hebben een oud industrieterrein, verpauperde woonwijk, afgebroken fabriek of een bouwkavel voor een nieuwbouwproject dat nog jaren op zich laat wachten. Dergelijke gebieden omringd door andere woningen of bedrijfsgebouwen bestaan soms jaren en doen afbreuk aan de omgeving qua uitstraling, veiligheid, milieubeheer en leefomgeving. Met het pop-up stadspark kan een gemeente het snel transformeren tot een stadspark voor de korte en middellange termijn met een gunstige invloed op een groene, gezonde en veilige leefomgeving waar plaats is voor recreatie, sporten, cultuur, flora en fauna, waterberging en sociale interactie tegen een lage kostprijs.

 


Deel dit bericht


Reacties

Er zijn nog geen reacties.


Plaats een reactie

Je moet ingelogd zijn om een reactie te plaatsen.


Subscribe to our newsletter now