Beurzen

Groene standbouw

Groene stand met auto op IFA Berlin 2022

Duurzaamheid is een thema waar steeds meer bedrijven zich op willen laten voorstaan, ook als ze deelnemen aan beurzen. Vergroening is volop aan de orde in standbouw, maar lang niet alles is duurzaam en circulair. Beursfotograaf Gerard Guiking stuitte de afgelopen tijd op meer dan vijftig tinten groen.

Exposanten krijgen bij hun duurzame ambities geregeld hulp van beursorganisatoren die het vanuit hun eigen mvo-ambities steeds vaker faciliteren. Niet iedereen is dol op recycling van stands, maar het laat zich raden dat we deze trend steeds vaker gaan zien op beurzen. Exposant ASR Real Estate schreeuwt het zelfs van de daken, met een bord in een grote plantenbak: “Wij hergebruiken onze stand al een aantal jaar, alleen noodzakelijke onderdelen worden vervangen.”

[vc_gallery type=”image_grid” images=”51200,51194,51196,51202,51192,51209″ img_size=”363×363″ title=”Fotogalerij”]

Hoe groen is groen?

Tegelijk wordt soms ook gewoon voor groen gekozen omdat het er zo prettig uitziet. Afgelopen Provada in de RAI was de stand van Colliers voorzien van een ‘groen’ plafond en De Vries & Verburg had een groen wandje, een accent dat tegenwoordig heel vaak voorkomt. Beide stands zijn ontworpen en gerealiseerd door Verkerk Standbouw uit Harmelen.
Groen is soms ook gewoon een spoedje. Op de vorige editie van IAA in Hannover had het bedrijf TEMSA op het laatste moment een wijziging in het standontwerp: even snel kunstgras om de zuilen heen vanwege een elektrische bus. Let ook op het groene beeld op de led-wall.

Ecologische recycling

Soms is de groene boodschap echt heel duurzaam en pakken exposanten daar groot mee uit. Een goed voorbeeld is de stand van Vestel op elektronicabeurs IFA in Berlijn. De reusachtige elektrische Rolls Royce is natuurlijk een fraae eyecatcher, die goed helpt om de boodschap van het bedrijf over te brengen: niet de laadpalen, maar ook de ecologische recycling. Het ontwerp is van FJ-BV uit Bussum in samenwerking met Standbouw Prevu Expo uit Soesterberg.
Tot slot zie je ook gewoon klassieke voorbeelden van bewust hergebruikte materialen, zoals de inzet van doodgewone Europallets als standdecoratie. Tegelijk worden er ook volop materialen gebruikt die zich goed lenen voor recycling, zoals Intermediate Bulk Containers (ibc’s). Helemaal handig als ze worden ingezet als multifunctionele ledlampen, zoals de led-balie die Guiking tegenkwam op Festivak.


Deel dit bericht


Reacties

Er zijn nog geen reacties.


Plaats een reactie

Je moet ingelogd zijn om een reactie te plaatsen.


Schrijf je nu in voor onze nieuwsbrief