Congressen

Green Meetings serie: 3. Vier tips voor duurzaam reizen

Op welke manier de deelnemers aan je meeting ook reizen, altijd is er sprake van CO2 uitstoot en als gevolg daarvan een kleine of grotere bijdrage aan de opwarming van de aarde. De laatste jaren is er veel technische vooruitgang geboekt op het gebied van klimaatvriendelijk reizen. Het zal waarschijnlijk nog wel een paar jaar duren voor deze technieken echt kunnen worden toegepast. Om nu al klimaatvriendelijk te reizen geven we hieronder een aantal tips om voor duurzaam reizen.

Kies voor groen vervoer

Bij meerdere opties om te reizen kies dan voor het vervoermiddel dat de laagste CO2-uitstoot veroorzaakt. De onderstaande grafiek laat zien dat auto’s en treinen bijvoorbeeld minder broeikasgassen produceren dan een vliegtuig. Ben je dus niet afhankelijk van een vlucht, kies dan liever voor de (hoge snelheids) trein.

Duurzaam reizen green meetings serie

Boek een Green Seat

Vaak is het helaas niet mogelijk om CO2-uitstoot tijdens je reis helemaal te voorkomen. Kies ervoor deze uitstoot te compenseren door een Green Seat te boeken. De GreenSeat website geeft je een tool waarmee je de CO2 uitstoot en ook het geldbedrag dat nodig is om deze te compenseren, te berekenen. D e opbrengst wordt ingezet om families in ontwikkelingslanden van duurzame energie te voorzien.

Pak een groene koffer

Je zou denken dat een paar gram meer of minder in je koffer niet zo’n groot verschil zal maken. Toch kunnen we met z’n allen een hele hoop CO2 uitstoot voorkomen als we overbodige spullen gewoon thuis laten. Elk grammetje dat we extra mee zeulen, vraagt meer brandstof van ons vervoermiddel en leidt dus tot meer CO2. Laat gewoon de spullen niet per se nodig hebt, thuis. Dan hoef je ook niet zo’n zware koffer te sjouwen.

Ontdek je bestemming

Investeer een beetje tijd om de duurzame vervoersmogelijkheden op je bestemming in kaart te brengen. Veel steden bieden nu elektrische of hybride auto’s aan of taxi’s die op biobrandstof rijden. Is het maar een kort stukje? Kijk dan of je ergens een fiets kan huren. Of nog beter: leer je bestemming beter kennen door een stuk te wandelen.

Wat is jouw tip?

Jij hebt vast ook een goed idee hoe je duurzaam kan reizen. Waarom deel je het niet met ons? We willen graag meer leren over duurzaam vervoer bij meetings en congressen.

 

Heb je nog extra tips? Deel het met ons!

[contact-form-7 404 "Niet gevonden"]

 

 

De Nederlandse afdeling van de Green Meetings Industry Council (GMIC_NL) heeft een negendelige artikelenserie samengesteld over het duurzaam organiseren van congressen, evenementen en meetings. GMIC is op missie om de Nederlandse vergader-, congres- en evenementenindustrie te verduurzamen. Het motief maakt het collectief van in duurzaamheid geïnteresseerde meeting professionals weinig uit: of het nu is uit ethisch en moreel plichtsbesef of uit louter economisch gewin. Duurzaam organiseren is ook besparen, stellen de leden.

Deze serie wordt op de diverse platforms voor de congres- en evenementenbranche gepubliceerd. QM werkt als vakblad voor de meeting planner van harte mee aan dit initiatief van GMIC_NL.

 

 


Deel dit bericht


Reacties

Er zijn nog geen reacties.


Plaats een reactie

Je moet ingelogd zijn om een reactie te plaatsen.


Schrijf je nu in voor onze nieuwsbrief