Congressen

Gouden Green Key voor De Doelen

Volgens het milieukeurmerk Green Key voldoet De Doelen aan de hoogste eisen op milieugebied en dat werd bezegeld met een Gouden Green Key. De Doelen-directeur Anton Vliegenthart is trots op de erkenning. ”Het is de kroon op ons duurzame werk.”Concert- en congresgebouw de Doelen heeft op 4 oktober de Gouden GREEN KEY behaald. Hiermee voldoet de Doelen aan de hoogste eisen van dit internationale milieukeurmerk, dat betrekking heeft op de mate waarin een milieubewust beleid centraal staat binnen een organisatie. Directeur Anton Vliegenthart is trots op de Gouden GREEN KEY. “Deze toekenning is een kroon op het uitgezette beleid in het kader van duurzaam ondernemen. Tijdens de voorbereiding op de keuring bleek dat wij al aan veel eisen voldeden maar dat het nog beter kon. Het behalen van dit hoogste niveau zien wij als een erkenning van onze inspanningen. Het is een extra stimulans om structureel met de vermindering van de milieubelasting door te gaan”.

De Green Key is het internationale keurmerk voor bedrijven in de toerisme- en recreatiebranche die serieus en controleerbaar bezig zijn met de milieuzorg op het bedrijf. De Green Key staat garant voor de inzet van een organisatie om meer aan het milieu te doen dan van de wet- en regelgeving wordt verlangd. Naast een aantal verplichte maatregelen moet een aantal keuzemaatregelen worden doorgevoerd. Het aantal toegepaste keuzemaatregelen bepaalt het niveau van de Green Key: brons, zilver of goud.

De Doelen is medeondertekenaar van een tweetal convenanten die in Rotterdam zijn gesloten. Het convenant ”Groen Theater” en het convenant ”Duurzame Hotels en Congreslocaties Rotterdam”. Deze convenanten zijn geïnitieerd door het bureau Rotterdam Climate Initiative. De deelnemers hebben zich hiermee verplicht om hun milieubelasting zoveel als mogelijk te beperken. Met het behalen van de Green Key geeft de Doelen invulling aan deze convenanten en levert hiermee een structurele bijdrage aan de verduurzaming van Rotterdam.

Info: www.dedoelen.nl en www.rotterdamclimateinitiative.nl


Deel dit bericht


Reacties

Er zijn nog geen reacties.


Plaats een reactie

Je moet ingelogd zijn om een reactie te plaatsen.


Schrijf je nu in voor onze nieuwsbrief