Congressen

Gotenburg scoort beste in Scandinavian Destination Sustainability Index

Het Zweedse Gotenburg staat bovenaan in de Scandinavian Destination Sustainability Index. Deze index is samengesteld door MCI Sustainability Services in opdracht van het Scandinavische Chapter van de International Congress and Convention Association (ICCA). Hiervoor werden zestien steden uit vijf landen geanalyseerd op hun duurzaamheid als meeting bestemming.

In het onderzoek zijn zestien indicatoren gemeten, verdeeld over de twee categorieën Hardware en Software.

Onder Hardware vallen indicatoren die de betrokkenheid van het stadsbestuur op het gebied van duurzaamheid weergeven en de kwaliteit van de infrastructuur op dit vlak. Voorbeelden zijn de doelstellingen op het gebied van klimaatverandering, mogelijkheden om te recyclen en het aanbod van duurzame energie.

Software geeft aan hoe de betrokkenheid en prestatie op het gebied van duurzaamheid is bij de lokale meeting industrie, waar onder hotels, congreslocaties en het congresbureau. Voorbeelden van indicatoren zijn het percentage hotels met eco-certificering, het hebben van een duurzaamheidsbeleid en de communicatie van duurzame alternatieven naar opdrachtgevers.

“Onze klanten zijn geïnteresseerd in prestaties van hun leveranciers op het vlak van ethiek, sociaal ondernemen en milieubescherming”, stelt Erika Eischer, Voorzitter van het ICCA Scandinavian Chapter. “Wij moeten het makkelijker maken voor onze opdrachtgevers om duurzame meetings te organiseren. Deze index helpt ons om transparant te zijn in onze communicatie over onze prestaties en vooruitgang.”

Scandinavian Destination Sustainability Index 2012

De top drie van de Scandinavische duurzaamheidsbenchmark wordt gevormd door Gotenburg, Uppsala en Kopenhagen. Download hier de 2012 Scandinavian Destination Sustainability Index in PDF formaat. Het rapport omvat onder meer een uitleg over de onderzoeksmethodiek, de scores van de deelnemende steden per indicator en een aantal best practices.

De Scandinavian Destination Sustainability Index is één van de uitwerkingen van een meerjarig project van het ICCA Scandinavian Chapter om ‘s werelds eerste duurzame meetings regio te vormen. Hiervoor hebben meer dan vijftig organisaties, waar onder congres- en toerismebureaus, destination marketing organisaties, locaties en organisatiebureaus, het Scandinavia Sustainable Meetings Accord ondertekend, dat werd gelanceerd in maart van dit jaar. Het akkoord omvat tien activiteiten waaraan alle ondertekenaars zich hebben verbonden om vooruitgang te boeken op het gebied van duurzaamheid in de meeting en event industrie.


Deel dit bericht


Reacties

Er zijn nog geen reacties.


Plaats een reactie

Je moet ingelogd zijn om een reactie te plaatsen.


Schrijf je nu in voor onze nieuwsbrief