Congressen

Golden Tulip viert 50-jarig jubileum

Golden Tulip bestaat dit jaar een halve eeuw. De Nederlandse hotelketen viert dat in 2012 met evenementen voor voormalige en huidige medewerkers en met aanbiedingen voor hotelgasten in binnen- en buitenland. Het jubileumjaar werd op vrijdag 3 februari ingeluid met een bijeenkomst voor alle Golden Tulip-hotelmanagers uit de Benelux.Golden Tulip was de eerste keten in de Nederlandse hotellerie en werd in 1962 opgericht om een Nederlands antwoord te geven op de snel groeiende Amerikaanse ketens. Haike Blaauw is vice president Operations van Louvre Hotels Group Benelux en onder andere verantwoordelijk voor Golden Tulip. "Aanvankelijk waren er zes Nederlandse hotels bij de oprichting betrokken", vertelt hij. "Waaronder het Krasnapolsky hotel in Amsterdam. Het waren alle zes succesvolle zelfstandige hotels. Ze wilden hun krachten bundelen om de concurrentie met grote hotelketens aan te kunnen gaan. Andere founders waren het toenmalige Grand Hotel Terminus in Den Haag, Centraal Hotel in Amsterdam en Rijnhotel in Rotterdam. Sommige hotels zijn nog steeds onderdeel van de keten, zoals Golden Tulip Hotel Central in Den Bosch (familie Rademaker) , Golden Tulip Val Monte (familie Van Vliet) in Berg en Dal en Golden Tulip Lion D’Or in Haarlem (familie Hofman). Het is fantastisch dat dit in Nederland opgerichte merk ondertussen wereldwijd zo succesvol is. Er wapperen momenteel meer dan tweehonderd Golden Tulip vlaggen op hotels in veertig verschillende landen. We willen dit jaar gebruiken om niet alleen onze gasten extra te belonen voor hun loyaliteit maar ook om medewerkers en oud-collega’s te bedanken.”

In juni vindt in Brussel een conferentie plaats waarbij managers van Golden Tulip hotels uit de hele wereld aanwezig zullen zijn. Op 22 juni wordt een feestelijke borrel gehouden voor (oud)medewerkers van Golden Tulip en in het najaar staat er, in samenwerking met De Hogere Hotelschool Den Haag, een groot symposium op de agenda met het thema: hoe ziet de hotellerie er over 50 jaar uit? Ook de gasten profiteren in 2012 van diverse jubileumaanbiedingen. Op iedere eerste woensdag van de maand kan men voor vijftig euro een kamer boeken. Bovendien maken zakelijke boekers kans op een groot personeelsfeest in juni en december. Verder wordt bij de check out in het hotel een 'welcome back voucher' uitgereikt die recht geeft op een korting van vijftien procent bij de volgende boeking.

Golden Tulip is onderdeel van de Louvre Hotels Group, met meer dan duizend hotels in veertig landen. Deze keten is op haar beurt weer eigendom van de Starwood Capital Group.


Deel dit bericht


Reacties

Er zijn nog geen reacties.


Plaats een reactie

Je moet ingelogd zijn om een reactie te plaatsen.


Schrijf je nu in voor onze nieuwsbrief