Sportevenementen

Gezondere voedingskeuzes tijdens Libéma Open

Libema_Open

Proftennistoernooi de Libéma Open in Rosmalen maakt steeds gezondere keuzes in food en drinken. Die aanpak past in een bredere ambitie om een steeds duurzamer evenement te worden.

Gezondere producten vooraan

Volgens Isa van Helvoirt, medewerker planbureau van de Libéma Open zegt tegen Sport&Strategie dat de afgelopen editie in juni de gezondere producten een prominentere plek kregen. 'Deze producten zijn meer in het zicht gezet. De crewcatering bestond uit gezonde, gevarieerde maaltijden. Ook daar pasten we de presentatie aan. Bij het buffet verplaatsten we de salades naar de voorgrond en het brood verder naar achter. Ook voegden we een vegan broodje aan het assortiment toe.'

Geen gevolgen voor omzet

Van Helvoirt concludeert dat deze veranderingen voor de omzet geen negatieve gevolgen hebben gehad. 'Het lijken kleine aanpassingen, maar samen zorgen ze ervoor dat mensen makkelijker een gezondere keuze maken.' Het publiek bij de Libéma Open is divers en het is voor mensen een dagje uit. "Een frietje blijft populair bij deze groep en die keuzemogelijkheid willen we hen niet afnemen. We zetten echt in op het makkelijker en aantrekkelijk maken van gezondere keuzes. Onze vegetarische burgers zagen er dit jaar bijvoorbeeld bijna hetzelfde uit als onze normale hamburger.” 

Verduurzaming in brede zin

De Libéma Open is onderdeel van een kopgroep van vijf Brabantse topsportevenementen, een initiatief van de Provincie Noord-Brabant. Deze evenementen werken aan verduurzaming in brede zin. “Denk daarbij aan de gebruikte materialen, de energievoorziening, afvalverwerking én gezonde voeding en dranken", zegt Jeroen van de Wiel, coördinator Duurzaamheid bij de Libéma Open tegen Sport&Strategie. 


Deel dit bericht


Reacties

Er zijn nog geen reacties.


Plaats een reactie

Je moet ingelogd zijn om een reactie te plaatsen.


Schrijf je nu in voor onze nieuwsbrief