Congressen

George Parker adviseert MPI-leden mentale sex

George Parker leert de MPI-leden die op 6 september naar de Algemene Ledenvergadering in Van der Valk de Witte Bergen zijn gekomen een lesje buiten de box denken. Een van de allermakkelijkste manieren is om mentale sex te hebben, adviseert hij.

De ALV wordt door 85 meeting professionals bezocht. De diverse commissies ontvouwen hun plannen voor het nieuwe bestuursjaar onder leiding van de nieuwe voorzitter Annemiek Kuijsten. Zij bedankt de scheidend voorzitter Berend Bouwman voor zijn betrokken leiderschap van de afgelopen twee jaren.

Na de ALV worden de deelnemers meegenomen naar een idyllische plek in het bos, het Goois Openlucht Theater, voor de sessie over Creativiteit onder leiding van ‘Zakelijk Alchemist’ George Parker. Ondanks een fikse regenbui , waarop de organisatie is voorbereid (iedereen ontvangt een poncho) wordt deze interactieve sessie – doorspekt met illusies om kennis en feiten te verhelderen – met enthousiasme gevolgd.

In de hectiek van alledag ontgaan bepaalde zaken aan je attentie, aan je gezichtsveld. Mensen zien nu eenmaal wat ze willen zien, maakt George Parker duidelijk. Hij wrikt de aanwezigen uit hun comfort zone, door allerlei wetenschappelijke feiten met magie te verweven.

Hoe ontwerp je een event? Parker vertelt dat als je vanuit andere mindsets leert kijken, of vanuit iemand anders z’n perspectief (Hoe zou Steven Spielberg dit doen?), je ideeën krijgt. Als je al deze ideeën filtert op kwaliteit, dan blijft er uiteindelijk één over die werkt. Helaas zijn we vaak lui en bang voor het onbekende en daarom doen we vaak niets. Kom in actie is zijn advies!

Eén van de allermakkelijkste manieren is om mentale sex te hebben. “Als jij en ik iets verzinnen, moeten we niet in discussie gaan maar in een ‘mindmelt’ opgaan. We geven elkaars verhalen door, we luisteren niet alleen constructief, maar we mengen ze zonder vooronderstellingen. Hoe vaker je het doet, hoe makkelijker het gaat; emerging realities”, aldus Parker. Feitelijk ontstaat er iets terwijl je ermee bezig bent. Dat dat soms griezelig is, kan hij alleen maar beamen.

Het kleinste stapje buiten de box, vinden we al eng, dus schieten we weer terug in wat we kennen, in wat veilig is. Dat moeten we veranderen. Immers de wereld verandert, de wensen veranderen en dus verzinnen we een list.

De beste wijze om dit te doen:

1. anders omgaan met hetzelfde
2. in een andere box gaan kijken ‘hoe zou het zijn als ik iemand anders was?’
3. wat gebeurt er als ik ideeën meng en mix, ‘mentale sex’ dus

De aanwezigen zijn letterlijk en figuurlijk uitgedaagd vanuit hun eigen standpunt de sessie te ervaren. Omdat deze doorspekt is met illusies en oefeningen, worden Parker’s woorden verschillende keren pijnlijk duidelijk gemaakt. Met nieuwe inzichten en veel plezier wordt er nadien nog gezellig na geborreld en kan er nog genoten worden van een afwisselend diner.


Deel dit bericht


Reacties

Er zijn nog geen reacties.


Plaats een reactie

Je moet ingelogd zijn om een reactie te plaatsen.


Schrijf je nu in voor onze nieuwsbrief