Congressen

Gemeente Den Haag nieuwe eigenaar World Forum

De gemeente Den Haag is eigenaar geworden van het World Forum. De onderhandelingen met de curator over de verwerving van het gebouw zijn succesvol afgerond. Met de exploitant GL events is een huurovereenkomst gesloten voor de exploitatie van congressen en evenementen in het World Forum. Hiermee is de zo belangrijke (inter)nationale congresfunctie van de stad Den Haag voor de toekomst gewaarborgd.“Het is geweldig dat we er nu zeker van zijn dat de exploitatie van het World Forum kan worden voortgezet, want voor de economie van de stad is het van doorslaggevend belang dat we een goed congresgebouw hebben. Den Haag, internationale stad van vrede en recht is congresstad bij uitstek. Met exploitant GL events, een flink aantal congressen in de agenda en een investeringsprogramma voor de modernisering van het gebouw heb ik alle vertrouwen in de toekomst”, aldus Wethouder Henk Kool (Economie).

Michiel Middendorf, General Manager World Forum: " Voor zowel ons als exploitant als de gemeente Den Haag is deze stap van groot strategisch belang voor ons gezamenlijk doel om nog meer internationale congressen naar Den Haag te halen. De economische impact van deze beslissing zal van taxichauffeur tot hoteleigenaar merkbaar zijn. De investering van 25 miljoen euro zal deels aangewend worden voor het vergroten van de expositieruimte van het World Forum. Het uitbreiden en opknappen van het gebouw wordt zoveel mogelijk uit het zicht van de gebruiker gedaan en zal geen overlast veroorzaken voor de congresdeelnemers. De grotere projecten zullen met name in de rustige zomermaanden uitgevoerd worden".

In 2002 verkocht de gemeente Den Haag het congresgebouw aan TCN. Deze ontwikkelaar ging eind vorig jaar failliet en kwam de verplichtingen op het gebied van onderhoud en investeringen ondanks verschillende aanschrijvingen nooit na. De gemeente ging na het faillissement in gesprek met de curator om het vastgoed van het World Forum te verwerven, aangezien zij het continueren van de congresfunctie van Den Haag als ‘topprioriteit’ beschouwt.
Door de investeringen in het World Forum, kan de acquisitie van (inter)nationale congressen naar een hoger plan worden getild. Er staan voor de komende jaren al veel belangrijke congressen gepland. Volgend jaar komt de Amerikaanse president Barack Obama naar Den Haag voor de Nuclear Security Summit.


Deel dit bericht


Reacties

Er zijn nog geen reacties.


Plaats een reactie

Je moet ingelogd zijn om een reactie te plaatsen.


Schrijf je nu in voor onze nieuwsbrief