Congressen, Food&Business

Demonstranten belemmeren toegang bezoekers congres Food and Agriculture NEXT

Actievoerders blokken brug naar congresgebouw Wageningen

Pro-Palestina demonstranten blokkeerden woensdagochtend de ingang van het Omnia-gebouw van de Wageningen Universiteit. Daardoor konden bezoekers van het Food and Agriculture NEXT congres dat daar gehouden wordt niet naar binnen. Het congres is inmiddels gewoon bezig.

'Breken met Israël'

Dat meldt De Gelderlander. Food and Agriculture NEXT is een voedsel- en landbouwtop op de universiteit. Prins Constantijn van Oranje en WUR-voorzitter Sjoukje Heimovaara staan op het programma als sprekers. De actievoerders, studenten van de Wageningen Universiteit, willen dat de universiteit en multinationals stoppen met investeren in Israëlische doelen, zegt een woordvoerster van de demonstranten. 'Zo investeert medeorganisator Rabobank bijvoorbeeld 850 miljoen euro in bedrijven die actief zijn in illegale Israëlische nederzettingen.'

Bezoekers tegengehouden

Bezoekers van het congres werden bij de ingang tegengehouden en ook de achteringang was geblokkeerd. Medewerkers van de WUR hielden de deuren van het congresgebouw gesloten om te voorkomen dat betogers binnendrongen.

Volgens de laatste berichten komen er nog steeds bezoekers naar het congres. Zij worden verwezen naar een ander gebouw om daar te wachten.  


Deel dit bericht


Reacties

Er zijn nog geen reacties.


Plaats een reactie

Je moet ingelogd zijn om een reactie te plaatsen.


Schrijf je nu in voor onze nieuwsbrief