Beurzen

Funghi Funghi nieuwe founding partner VEG.

Funghi Funghi gaat als founding partner samenwerken met VEG., het Vak Event Groente & Fruit helden. Het bedrijf, dat handelt in paddenstoelen uit de hele wereld, wil via VEG. kennis delen en in contact komen met eindgebruikers. Marketingmanager Leon van Basten: “We willen mensen helpen de wereld van paddenstoelen te ontdekken.” Vooral nu er gezocht wordt naar duurzame alternatieven voor vlees.

Funghi Funghi

Funghi Funghi ligt net over de grens in België, een stukje onder Breda. Vanaf deze locatie vinden dagelijks pallets met paddenstoelen hun weg naar de meeste grote steden in Europa, Noord-Amerika en het Midden-Oosten, op weg naar handelaren die klanten bedienen in onder andere de horeca en de catering. In totaal belevert het bedrijf zo’n 250 handelsbedrijven in 35 landen en verhandelt het zo’n 60 soorten wilde en gecultiveerde eetbare paddenstoelen.

Kennis delen met eindgebruikers

Om de gastronomische mogelijkheden van eetbare paddenstoelen beter op de kaart te zetten, wil Funghi Funghi zijn kennis delen met eindgebruikers. En dat is ook meteen de reden om founding partner te worden van VEG. “Mensen hebben vaak geen idee wat een paddenstoel eigenlijk is, hoe ze zich voortplanten, wat voor soorten er zijn. Zelfs topkoks kennen niet alle soorten. VEG. is voor ons een prachtig platform om in contact te komen met eindgebruikers. Het is een mooi interactief live event rondom vers, waar we graag aan bijdragen.”

Workshops en topchef tijdens VEG.

Tijdens VEG. zal er bij de stand van Funghi Funghi veel te zien zijn en is er veel informatie te vergaren. Maar dat is niet het enige. Van Basten: “We verzorgen enkele workshops over paddenstoelen in het algemeen, bijzondere soorten en de gastronomische mogelijkheden. Ook zijn er proeverijen in samenwerking met topchef Michel Kagenaar.”


Deel dit bericht


Reacties

Er zijn nog geen reacties.


Plaats een reactie

Je moet ingelogd zijn om een reactie te plaatsen.


Schrijf je nu in voor onze nieuwsbrief