Congressen

Friesland bouwt met Arcadia aan betere wereld

Leeuwarden was met Friesland de Culturele Hoofdstad van Europa in 2018. Vier jaar later geeft de provincie Friesland dit een vervolg genaamd Arcadia: een honderd dagen lang cultureel programma over de toekomst van landschap, erfgoed en maatschappij.

Arcadia zet zich door middel van cultuur in voor een wereld die we met vertrouwen doorgeven aan de volgende generatie. Sinds 6 mei barst Arcadia uit haar voegen met lokaal en internationaal moois rondom de vraag ‘In wat voor wereld wil jij wonen?’

In de honderd dagen van Arcadia wandelt er een traag bewegend bos van meer dan duizend bomen door de binnenstad van Leeuwarden. Bosk verplaatst zich van 7 mei tot en met 14 augustus 2022 van locatie naar locatie en komt vooruit dankzij de hulp van duizenden deelnemers.

Bosk vestigt de aandacht op de noodzaak om anders naar de relatie tussen mens en natuur te kijken, en het evenwicht te herstellen. Daarbij streeft het project naar een groenere toekomst door het planten van heel veel bomen. Ook bedrijven kunnen participeren in dit project en meehelpen deze kunstinstallatie in beweging te brengen.


Deel dit bericht


Reacties

Er zijn nog geen reacties.


Plaats een reactie

Je moet ingelogd zijn om een reactie te plaatsen.


Schrijf je nu in voor onze nieuwsbrief