Congressen

Fontys wint Student EventGame 2011

Het team van de Fontys Hogeschool uit Tilburg heeft donderdag 17 november de Student EventGame 2011 gewonnen. Het Fontys-team bedacht het winnende concept voor een event in het kader van het EK 2012 voor KIA Nederland. Aan deze jaarlijks terugkerende game deden tien teams van toonaangevende Hogescholen deel. De game wordt georganiseerd door het Genootschap voor Eventmanagers.Elk studententeam werd gecoached door een eventmanager uit het ledenbestand van het Genootschap. Door deze opzet konden de studenten gedurende de Game met een eventprofessional over hun ideeën sparren. Dit waren Jan van den Berg (Unilever), Manon Douwes (Kia), Sandra Vreeburg (Logica), Marie Louise Grove (Rabobank), Peter van Oosten (Parnassia), Katja de Witte (Stork), Marjan Thalen (Gemeente Apeldoorn), Caroline van Wijngaarden (Toyota), Leonie Menssink (T-Mobile) en Mandy Ruhé (7Beaufort).

Onder hoge tijdsdruk moesten de studenten een eventconcept bedenken en uitwerken en vervolgens in een korte presentatie van drie minuten toelichten. Nadat alle presentaties waren gehouden en de vakjury, onder leiding van Manon Douwes van KIA Nederland, zich had beraden kwam het verlossende oordeel. De jury was zeer positief over de creativiteit van het FontysI-team, de realiseerbaarheid van het concept en de publiciteit die het op zou kunnen leveren. De sportieve elementen van het concept gecombineerd met de zichtbaarheid van KIA sprak de jury bijzonder aan.

Begeleidend docent van Fontys ACI, Paul Schreuders, is samen met coach Marjan Thalen van de Gemeente Apeldoorn, uitermate trots op de studenten en de door hen geleverde prestatie.
De deelnemende hogescholen waren InHolland, HAN, NHTV, Fontys MM Eindhoven, HKU, Haagse Hogeschool, Stenden, Hogeschool Rotterdam en Fontys ACI. De winnende studenten zijn Liane van Kaam, Iris Zweren, Daphne Liggers, Niek van den Hoven, Tim Engels, Damon Salfischberger, Suzan Rutten, Sanne Heesbeen en Gijs Hopmans.

Tijdens de Game was er tijd ingeruimd voor een discussie tussen de eventmanagers en de docenten van de aanwezige hogescholen. Eventmanagers gaven aan aan welke kennis en vaardigheden zij in hun dagelijkse praktijk behoefte hebben, Daarbij werd ingegaan op welke wijze de eventopleidingen in die behoefte aan kennis kunnen voorzien.

Tijdens de Student EventGame meten studenten van verschillende HBO's zich met elkaar en zetten zich een dag in om een origineel, creatief en werkbaar concept voor een event te bedenken en uit te werken. Het concept, de uitwerking en de presentatie worden beoordeeld door een vakjury, zijnde professionals uit de eventbranche. De resultaten die de studenten op deze dag neerzetten geven een goed beeld van de ‘event-state of the student’ binnen de Event-opleidingen. Daarnaast draagt de EventGame bij aan de verbetering van de aansluiting van opleidingen op de praktijk.


Deel dit bericht


Reacties

Er zijn nog geen reacties.


Plaats een reactie

Je moet ingelogd zijn om een reactie te plaatsen.


Schrijf je nu in voor onze nieuwsbrief