Congressen

Flint krijgt bronzen toneeltoren

De toneeltoren van Flint ondergaat een metamorfose: vanaf 6 juni wordt de toren in fases gerenoveerd en beplakt met bronzen folie. Hiermee start theater, evenementen- en congrescentrum Flint in Amersfoort met de laatste fase van de verbouwing die twee jaar geleden is begonnen. 

 De isolatie was aan vervanging toe en deze gelegenheid wordt aangegrepen om de toneeltoren te vernieuwen. Beginnend met de noordgevel wordt de toren in fases beplakt met beschermend bronzen folie om het gebouw ook aan de buitenkant een theatraal uiterlijk mee te geven.
 
De metamorfose van de toneeltoren maakt deel uit van het plan van architect Wim Woensdregt. Hij maakte in 2014 het ontwerp voor de vernieuwde Flint. In de zomer van dat jaar werden de eerste twee fases van het plan uitgevoerd, wat resulteerde in vernieuwde, theatrale entrees, opgeknapte foyers en een nieuw, open horecaconcept.

Als Flint op 11 september 2016 haar deuren opent voor het Uitweekend Amersfoort, zijn de werkzaamheden afgerond en kunnen bezoekers de nieuwe look van de toren bewonderen.


Deel dit bericht


Reacties

Er zijn nog geen reacties.


Plaats een reactie

Je moet ingelogd zijn om een reactie te plaatsen.


Schrijf je nu in voor onze nieuwsbrief