Brand events

Fletcher Hotels gaat Kasteel Coevorden runnen

Kasteel

Fletcher Hotels gaat de exploitatie van Kasteel Coevorden op zich nemen. De vorige uitbater, H Design, werd vorige maand failliet verklaard. Curator Paul van Boven liet weten in te zetten op een doorstart en kon vandaag melden dat de hotelketen de zaak overneemt.

Financiële uitdagingen na coronacrisis

De curator, Van Boven, benadrukt dat het vorige horecabedrijf werd getroffen door de effecten van de coronacrisis en de hoge energiekosten. Hij geeft aan dat de schuldenlast van het bedrijf naar schatting rond de zes ton ligt. Niettemin stelt de curator dat verdere analyse van de financiën vereist is voordat definitieve conclusies kunnen worden getrokken.

Grote partij

De panden zijn in handen van de Groningse internetondernemer Ben Woldring. Naast het kasteel behoren ook het nabijgelegen Gouverneurshuis en hotel De Vlijt tot het faillissement. In samenwerking met Woldring heeft curator Van Boven Fletcher Hotels benaderd. "Het gaat hier om een grote partij met veel ervaring. Ook mooi voor Coevorden dat het gelukt is." Want het gaat om een historische en beeldbepalende locatie van de Drentse stad, aldus Van Boven.

Fletcher is van plan om aanvankelijk 15 medewerkers over te nemen. Van Boven wijst er echter op dat het onderzoek naar de schuldenlast nog gaande is, omdat nog niet alle schuldeisers zich hebben gemeld.

Passend bij de doelgroep

Kasteel Coevorden wordt het zevende hotel dat Fletcher opent in Drenthe. Vorige week werd Fletcher benaderd door de curator en de eigenaar van het pand, die op zoek waren naar een nieuwe exploitant. "Nadat we het telefoontje kregen, hebben we direct foto's van het kasteel bekeken en waren we meteen overtuigd," vertelt Ben de Ruijter, operationeel directeur van Fletcher Hotels.

Het besluit was snel genomen. "Dit kasteel sluit perfect aan bij de doelgroep van Fletcher. Zij houden van het ontdekken van steden, eropuit gaan en genieten van geschiedenis. Daarom is Coevorden de ideale locatie," aldus De Ruijter.

Geen verschil

De gasten van Kasteel Coevorden zullen weinig merken van de overname door Fletcher Hotels. "Dit kasteel is al uniek, wij zijn niet voornemens om hier een design hotel van te maken", vertelt De Ruijter. Voor de gasten zullen alleen de vernieuwde vlaggen en Fletcher auto's opvallen.

Er zijn investeringen gedaan in nieuwe dekbedden, matrassen en kussens, en er zullen enkele aanpassingen worden doorgevoerd op de menukaart. "We willen gaan werken met verse producten, de bekende Fletcher-gerechten, maar ook uitgebreid dineren. Het is gericht op een brede doelgroep, iedereen moet zich thuis voelen."

Vrijdagmiddag zal de locatie officieel 'Fletcher Hotel Restaurant Kasteel Coevorden' genoemd worden. Dat is het moment dat de overname gevierd wordt.

Bronnen

  • https://www.rtvdrenthe.nl/nieuws/16309716/fletcher-hotels-gaat-kasteel-coevorden-runnen
  • https://www.kasteelcoevorden.nl/nl/

Deel dit bericht


Reacties

Er zijn nog geen reacties.


Plaats een reactie

Je moet ingelogd zijn om een reactie te plaatsen.


Schrijf je nu in voor onze nieuwsbrief