Congressen

Fletcher Hotel Amsterdam opent haar deuren

Het nieuwe Fletcher Hotel Amsterdam – direct gelegen aan de A2 en A9 – opende vrijdag 11 januari haar deuren. Het hotel telt 120 designkamers op vier sterren niveau. Op de 16e etage bevinden zich de vijf multifunctionele vergaderruimtes en een verdieping hoger de Skylounge & bar Pi. Het hotel heeft 120 parkeerplaatsen onder en boven de grond.

De markante 60 meter hoge hoteltoren is ontworpen door Benthem Crouwel Architects, bekend van het nieuwe Stedelijk Museum in Amsterdam. Het futuristisch design van de buitenkant en het ‘Eco interieur typeren dit nieuwe beeldbepalende hotel van de hoofdstad.
De eerste schetsen van het hotel dateren van 2006/2007. BenthemCrouwel won met een ontwerp voor opdrachtgever M. Caransa BV een prijsvraag van de gemeente Amsterdam. De vraag was om een gebouw te ontwerpen dat als landmark het ‘begin’ en het ‘einde’ van de stad kon markeren. 

Skyboardrooms

Geheel in lijn met het opvallende ronde ontwerp, hebben zowel Skyrestaurant, Skylounge en –bar en de Skyboardrooms de naam Pi gekregen. Pi is de wiskundige verhouding tussen de diameter en de omtrek van een cirkel.
Het futuristische hotel beschikt over een dakterras op de 19e etage voor de rokers. Daaronder bevindt zich het Skyrestaurant Pi dat – geheel rondom – een wijds uitzicht biedt over de stad Amsterdam. “Een geheel rond restaurant met open keuken op grote hoogte is spectaculair en een aanwinst voor Amsterdam,” aldus Chris Luken, chairman van Fletcher Hotels.
Skylounge & bar Pi op de 17e etage heeft een bar van 11 meter lang en is dé plek voor cocktails, sushi en fingerfood. De skylounge herbergt één van de grootste pianovleugels ter wereld, de Whaletone, gebouwd in de vorm van een walvis. Iedere dag is er live muziek vanaf 17.00 uur.

Vergaderruimtes

Op de 16e etage bevinden zich de vijf multifunctionele vergaderruimtes, tevens ‘s avonds geschikt voor private dining voor bedrijven en particulieren. Het hotel telt 120 luxe designkamers op vier sterren niveau. Op de begane grond is een Brizio Coffee Bar gehuisvest met een breed assortiment verse koffie en bagels. Het hotel heeft 120 parkeerplaatsen onder en boven de grond.

De succesvolle jonge designer Robert Kolenik tekende voor het interieur en staat bekend om zijn eigen stijl ‘Eco Chic’. Deze stijl kenmerkt zich door het gebruik van veel duurzame, natuurlijke materialen die luxe én warmte uitstralen.

Fletcher Hotels

Fletcher Hotels richt zich op het midden segment van de hotelmarkt in Nederland, zowel voor de zakelijke als leisure markt. Het aanbod van Fletcher Hotels is gevarieerd, maar de hotels hebben één ding gemeen: ze liggen allemaal op bijzondere locaties, zoals ook het Fletcher Hotel Amsterdam. Fletcher Hotel Amsterdam is het 60e hotel van de snel groeiende Nederlandse keten.

Fletcher Hotel Amsterdam


Deel dit bericht


Reacties

Er zijn nog geen reacties.


Plaats een reactie

Je moet ingelogd zijn om een reactie te plaatsen.


Schrijf je nu in voor onze nieuwsbrief