Congressen

Flanders Meeting & Convention Center Antwerp officieel geopend

Het Flanders Meeting & Convention Center Antwerp beleefde op 19 april haar officiële opening. Het FMCCA bevindt zich in ZOO Antwerpen, de negentiende-eeuwse dierentuin op tien minuten wandelen van het historische centrum. Het complex kan tot 2.700 deelnemers ontvangen en beschikt over meer dan 25.000 m² vergaderruimte.
 Het nieuwe congrescentrum is onderdeel van de ZOO Foundation, een organisatie die zich inzet voor dierenwelzijn, natuurbehoud en wetenschap. Anja Stas, commercieel directeur FMCCA: “Elke eurocent die uitgegeven wordt in ons congrescentrum wordt beheerd door de ZOO Foundation en ondersteunt direct het werk dat we verrichten rond dierenwelzijn, erfgoed, kweekprogramma’s, onderzoek en natuurbehoud. Dit alles ten gunste van het welzijn en de overleving van onze zoölogische vrienden.”

De vestiging in de dierentuin maakt dat het congrescentrum is omgeven door natuur, tropische dieren en een prachtige tuin, waardoor een meeting is te combineren met een wandeling tussen de leeuwen, giraffen en flamingo”s.

Historische omgeving

Het FMCCA heeft als basis de historische omgeving van de Antwerpse dierentuin. Vergaderruimtes zoals de Marmeren Zaal en de Verlat Zaal maken deel uit van een van de oudste dierentuinen ter wereld, inclusief belle époque-elementen en beschermde monumenten. De Koningin Elisabethzaal is een concertzaal van 25.000 m² in auditoriumstijl, met 2.020 zitplaatsen en een zeer goede akoestiek en geluidsresonantie. In het Atrium, een ruime, zonovergoten zaal met plaats voor 1.900 mensen, gaan authenticiteit en modernisme hand in hand. Het is de grootste vergaderruimte van het nieuwe congrescentrum. Het Atrium kan verdeeld worden in zes verschillende zones. Deze ruimte van 2.100 m² leent zich voor een ontvangst mét registratie van de deelnemers of het organiseren van een expositie of beurs. The Historic Wing bestaat uit twaalf zalen, met decoraties in verschillende marmersoorten, hoge plafonds en art nouveau-architectuur. Elke zaal heeft zijn eigen karakter. Zo staat er in de Darwinzaal een indrukwekkend skelet van een baardwalvis. De Wintertuin, een laat negentiende-eeuws architectonisch hoogstandje uit glas en staal, geeft een tropisch gevoel, want in de lente en de zomer kun je er tussen honderden vlinders wandelen. The Carnot Wing bestaat uit acht moderne zalen, die met hun tijdloze luxe allemaal een hoogstaand zakelijk kader bieden.

Decor en tafelcultuur

Anja Stas: “We hebben geschiedenis gecombineerd met de nieuwste technologieën, in een stad die misschien klein aanvoelt, maar de hele wereld te bieden heeft op het vlak van cultuur en zakendoen. Dit gloednieuwe centrum bevindt zich in een van de eerste zoos ter wereld. Vergader- en congreszalen in een historisch kader zorgen voor een unieke sfeer en creativiteit bij zakelijke bijeenkomsten. Zo hebben we een levend historisch monument naar de wereld van vergaderingen en evenementen gebracht.”

“Een congres organiseren kan je eigenlijk overal ter wereld”, zegt Vlaams minister van Toerisme Ben Weyts. “Maar alleen in Vlaanderen kan je na je congresactiviteiten genieten van zo een prachtig decor en zo een heerlijke tafelcultuur. Met fantastische congresinfrastructuur zoals het FMCCA kunnen we veel meer zakentoeristen warm maken voor een bezoek aan Vlaanderen. Mooi meegenomen is dat dit publiek beduidend meer geld uitgeeft tijdens een verblijf dan een andere toerist. Onze hele economie geniet dus mee.”
 


Deel dit bericht


Reacties

Er zijn nog geen reacties.


Plaats een reactie

Je moet ingelogd zijn om een reactie te plaatsen.


Schrijf je nu in voor onze nieuwsbrief