Sportevenementen

Fitnesscompetitie Hyrox in de RAI trekt recordaantal bezoekers

hyrox

De fitnesswedstrijd Hyrox in RAI Amsterdam heeft volgens de organisatie in het weekend van 12 en 13 oktober een recordaantal bezoekers opgeleverd. Hyrox is een parcours van 8 kilometer, waar bij iedere kilometer een functionele fitnessoefening wordt gedaan.

Fitnesstrend

Hyrox wordt gezien als nieuwe fitnesstrend. Inmiddels zijn er ruim 350 sportscholen in Nederland aangesloten bij Hyrox. Vanaf komend seizoen verbinden merken als Puma, Red Bull, Univé, Amazfit, Build For Athletes en MyProtein zich aan de indoor fitnesscompetitie.

De relatief jonge sport begon vijf jaar geleden in Hamburg, inmiddels zijn er meer dan 45 races op vijf continenten. Deze maand staan er zes wedstrijden op het programma. Licentiehouder House of Sports organiseert deze evenementen onder meer in Amsterdam, Maastricht, Rotterdam en vanaf 2025 ook in België.

Record

Hyrox verwacht in de Benelux dit jaar ongeveer vijftigduizend sporters te ontvangen op de verschillende evenementen. In RAI Amsterdam trapte HYROX af met de major races. Hieraan nam de top-15 voor vrouwen en mannen het tegen elkaar op voor de snelste tijd. In Amsterdam wordt een van de major races gehouden naast Hong Kong, Las Vegas, Glasgow en Barcelona. Naast het prijzengeld waren er tickets voor de World Championships 2025 te verdelen.

 


Deel dit bericht


Reacties

Er zijn nog geen reacties.


Plaats een reactie

Je moet ingelogd zijn om een reactie te plaatsen.


Schrijf je nu in voor onze nieuwsbrief