Festivals, LiveWire

Festivalgangers Into The Great Wide Open proeven van nieuw festivalconcept DE TAAFEL

De Taafel

Zo’n 250 festivalgangers mochten afgelopen weekend tijdens Into The Great Wide Open aanschuiven bij het nieuwe festivalconcept DE TAAFEL. Bij dit concept van cateraar The Food Line-up serveerden drie chefs een menu, met de omgeving, natuur en verhaal van de chef als uitgangspunt.

Eten met aandacht

Het doel van de DE TAAFEL is om mensen weer te laten eten met aandacht. 'Aandacht voor echt vakmanschap, voor onbekende smaken en technieken, voor je tafelgenoten en voor de plek waar je eet.'

Logische keuze

The Food Line-up heeft zijn roots in de festivalwereld. De samenwerking met Into The Great Wide Open op Vlieland was daarom een logische keuze. Het jaarlijkse festival op Vlieland is een proeftuin voor duurzaamheid, waar alles draait om het onontdekte, nieuwe en authentieke. Die waarden zijn vergelijkbaar met die van de cateraar.

Grieks, geuren en kleuren

Een meterslange tafel werd drie ochtenden gedekt voor 150 gasten per editie: op het strand ging de aandacht naar authentiek Griekse smaken van chef Evangelos. In de duinen bracht chef Pepijn een nieuw perspectief op goed eten op het bord; met bereidingswijzen die goed zijn voor de mens maar ook de maker en de natuur. En tijdens de tweede dag in de duinen nam chef Gilbert de gasten mee in geuren, kleuren en smaken van het seizoen, om zo de natuur op een nieuwe manier te leren kennen.


Deel dit bericht


Reacties

Er zijn nog geen reacties.


Plaats een reactie

Je moet ingelogd zijn om een reactie te plaatsen.


Schrijf je nu in voor onze nieuwsbrief