Festivals

Festival Layluna doet aangifte tegen vlogger na verspreiden beelden islamitische vrouwen

layluna-amsterdam-festival

Het Amsterdamse festival Layluna gaat aangifte doen tegen  vlogger Youness Ouaali die via sociale media had opgeroepen moslima's die zich in zijn ogen ongepast gedragen te filmen. Na zijn oproep via Snapchat werden zondag tijdens het festival zonder toestemming dronebeelden op het terrein gemaakt. Het is niet bekend van wie deze afkomstig zijn.

Dronebeelden

Ouaali staat bekend om het 'exposen' van islamitische vrouwen, die dan publiekelijk worden veroordeeld vanwege hun gedrag, uiterlijk of waar ze zich vertonen. Hij sprak in zijn oproep rond Layluna over 'stoute zusjes'. Organisator Aniss Bourajjaj (dj Glades) wist niet van de oproep. Hij hoorde dit pas tijdens het festival en gaf de beveiliging de opdracht om Ouaali niet toe te laten op het terrein.

Pas later zag hij de dronebeelden die zonder toestemming van de organisatie zijn gemaakt. 'We vinden het heel erg dat dit heeft kunnen gebeuren. We hopen dat de verantwoordelijken hiervoor worden berecht', zegt Bourajjaj tegen de NOS.

Ouaali zegt tegen de NOS dat hij niets fout heeft gedaan.

Onveilig

Een medewerkster van het festival meldt aan de NOS dat Ouaali mensen geld zou hebben aangeboden om beelden op het festival te maken. Volgens haar zijn er mensen niet naar het festival gekomen uit angst en voelden sommige festivalgangers zich niet veilig.

Op festivals geldt over het algemeen de Algemene verordening gegevensbescherming (AVG). Er mogen zonder toestemming geen video's of foto's van bezoekers gemaakt worden.

Layluna

Layluna werd voor het eerst gehouden. Locatie was De Tuinen van West in Amsterdam-West. 


Deel dit bericht


Reacties

Er zijn nog geen reacties.


Plaats een reactie

Je moet ingelogd zijn om een reactie te plaatsen.


Schrijf je nu in voor onze nieuwsbrief