Sportevenementen, Beurzen

Festival Jaarbeurs moet van rechter geluidsniveau verlagen

jaarbeursplein

Het Zomerstadion op het Jaarbeursplein moet op twee concertdagen de volumeknop omlaag draaien om overlast bij musicals van het Beatrix Theater te voorkomen. Dat heeft de rechter dinsdag besloten.

Niet op alle dagen

Het Zomerstadion is een sport- en muziekevenement vlakbij Centraal Station Utrecht. Er is padel en beachvolleybal en er treden Nederlandse artiesten op. De rechter heeft nu besloten dat organisator Sportworx, niet te veel lawaai mag maken. Het geluidsniveau hoeft niet op alle dagen naar beneden, want de rechter ziet ook in dat de organisator dan geld mis kan lopen.

Bij een van de twee sportactiviteiten op 7 en 8 september moet het geluid terug worden gebracht naar 72dB in plaats van 80dB. Bij twee van de vier concertdagen, 11 tot 15 september, moet het volume omlaag. Sportworx mag van de rechter zelf bepalen op welke dagen het geluidsniveau omlaag gaat. 

Op de laatste dag, 15 september, duurt het concert van Zomerstadion tot 20.00 uur en de musical begint precies als het concert is afgelopen, daarom is er dan geen overlast en hoeft Sportworx niets te doen aan het geluid.

Gemeente gaf toestemming

De gemeente Utrecht heeft de vergunning aan Sportworx afgegeven voor de hele periode en ook voor het maximale geluidsniveau van 80dB. Nu besluit de rechter dat de vergunning niet voor de hele periode mag gelden.

Sportworx is niet blij met dit besluit en gaat in overleg met de gemeente over de consequenties van de uitspraak. 


Deel dit bericht


Reacties

Er zijn nog geen reacties.


Plaats een reactie

Je moet ingelogd zijn om een reactie te plaatsen.


Schrijf je nu in voor onze nieuwsbrief