Festivals, Sportevenementen

Festival in Londen rond finale UEFA Champions League

Champions_league_beker

De finale van de UEFA Champions League tussen Borussia Dortmund en Real Madrid in het Londense Wembley stadion op 1 juni vormt het middelpunt van een vierdaags UEFA Champions Festival voor het hele gezin. Het event wordt op vijf verschillende locaties gehouden in de Britse hoofdstad.

Vijf locaties in Londen

Het festival wordt georganiseerd door LS Events en daarvoor zijn vijf locaties in de hoofdstad aangewezen: Potters Fields Park, Regent Street, Somerset House, South Bank en Trafalgar Square.

De festiviteiten beginnen op 30 mei op Trafalgar Square als burgemeester Sadiq Khan de UEFA Champions League trofee verwelkomt in Londen. Daarna wordt het plein het middelpunt van gezinsactiviteiten met onder meer een exclusief optreden van de band Rudimental.

Verschillende activiteiten

Op de binnenplaats van Somerset House komt het Ultimate Champions Tournament, waar voormalige UEFA Champions League-voetballers uit de hele wereld hun vaardigheden tonen in een 5-tegen-1 toernooi. Ook is er een UEFA Champions Pitch voor scholen uit heel Londen.

Het UEFA Champions Festival komt ook naar Regent Street op 30 en 31 mei, waar de straat van Oxford Circus tot Piccadilly Circus twee dagen lang autovrij wordt gemaakt. Fans krijgen de kans om deel te nemen aan een reeks activiteiten, waaronder een penalty shootout.

In Potters Fields Park, naast Tower Bridge wordt een gigantische opblaasbare UEFA Champions League trofee neergezet. Deze vormt het decor voor fotomomenten en andere activiteiten. Langs de South Bank komen verschillende interactieve events. Daarnaast is er ruimte voor eetkraampjes en merchandise shops. 

Onderdeel van de sportzomer

De Londense burgemeester kondigde het event zelf deze week aan. 'Londen is de sporthoofdstad van de wereld en daarom zijn we gastheer van de UEFA Champions League finale. We willen duizenden Londenaren en bezoekers de spanning van deze speciale wedstrijd laten ervaren tijdens het UEFA Champions Festival', zegt Kahn. Dit is het begin van een onvergetelijke sportzomer voor Londen en een belangrijk onderdeel van ons werk om een betere hoofdstad voor iedereen te ontwikkelen.'


Deel dit bericht


Reacties

Er zijn nog geen reacties.


Plaats een reactie

Je moet ingelogd zijn om een reactie te plaatsen.


Schrijf je nu in voor onze nieuwsbrief