Congressen

Festivak helpt eventbranche met Career Avenue

De 25e editie van evenementenbeurs Festivak keert na corona-uitstel terug in de Brabanthallen op 9 en 10 november 2022. Met speciale aandacht voor problemen in de branche, zoals personeelstekort, maar ook met de nodige nieuwe spelers die in coronatijd zijn opgestaan.

“Terwijl de sector momenteel uit zijn voegen barst, zien we dat het evenementenlandschap permanent is veranderd”, meldt organisator OGZ. “Binnen de branche liggen er een hoop uitdagingen, met name door de bizarre personeelstekorten en een gebrek aan materiaal. Verder heeft de inflatie invloed, waardoor prijzen uit het dak schieten.”

Vorig jaar zat de eventbranche nog midden in de coronacrisis en kon de jubileum-editie helemaal niet doorgaan. Volgens de Festivak-organisatie was het voor de branche nog te vroeg om deel te nemen en hadden organisatoren en toeleveranciers indertijd andere prioriteiten. Een moeilijke en pijnlijke beslissing, aldus projectmanager Jill Oomen van OGZ. “Maar een noodzakelijke en de beste voor alle betrokkenen.”

Uitdagingen voor de eventbranche

Corona heeft er flink ingehakt. Zo constateert de Festivak-organisatie in een blog dat veel bedrijven zijn overgenomen of helemaal gestopt, er veel nieuwe spelers zijn en veel mensen van functie wisselden. “Dit zien we dan ook zeker terug tijdens Festivak, waar een groot aantal nieuwkomers zich presenteert. Ook zijn er organisaties die één of meerdere bedrijven hebben overgenomen en daardoor nu veel prominenter aanwezig zijn dan voorheen.” Zo is vaste exposant TwT Verhuur recent overgenomen door F&L Powerrental, dat op zijn beurt groot uitpakt op de beursvloer. Nieuwe exposanten zijn Tactile BV, Ecocup bij Re-uz, Van Melick Groep, Stage Safety Support, Intelligent Security en Tromp Walls.

Festivak Career Avenue

Personeelstekorten zijn een groot probleem voor de evenementensector, dus krijgt ook dat thema veel aandacht tijdens Festivak 2022. Met een speciale Career Avenue wil de vakbeurs organisatoren helpen om nieuwe medewerkers aan te trekken. “De evenementensector is namelijk een aantrekkelijke, uitdagende branche en wij geloven er dan ook in dat er voldoende interesse is om hierin te werken. De Career Avenue bevat diverse interactieve stands, verschillende workshops en er worden honderden vacatures getoond. Samen proberen we zo iedere organisator en toeleverancier aan voldoende personeel te helpen.”

Bekijk vakbeurs Festivak 2022 in de beursagenda van Expovisie.


Deel dit bericht


Reacties

Er zijn nog geen reacties.


Plaats een reactie

Je moet ingelogd zijn om een reactie te plaatsen.


Schrijf je nu in voor onze nieuwsbrief