Beurzen
Voor menig beurssegment is de zomer een echte pauze, zeker voor b2b-beurzen. Luchtvaartvakbeurzen vormen daarop een uitzondering. Om het jaar wisselen de Airshows van Parijs en Farnborough (vlakbij Londen) elkaar af, traditioneel plaatsvindend in de derde week van juni.
[vc_gallery type=”image_grid” images=”16931,16933,16929,16927,16925,16923,16921,16919,16917,16915,16913,16911″ img_size=”363×363″ title=”Fotogalerij”]
Dit jaar was het de beurt aan de Farnborough Airshow. Het voormalige militair vliegveld bij de gelijknamige plaats verandert dan met behulp van De Boer tenten in een groot beurshallen-complex met buitenexpositie. Farnborough had voor deze editie een bijzonder fraaie, permanente en gloednieuwe hal van 20.000 m2 en met een ontvangst- en horecagedeelte in gebruik genomen (een investering van 30 miljoen pond). Waarnaast nog een aantal zeer grote Nederlandse tijdelijke tenthallen en heel veel tentpaviljoens nodig waren om de gewenste expositiecapaciteit te bieden.
Daarnaast namen ook nog alle tentoongestelde vliegtuigen, allemaal omgeven door aggregaten voor de klimaatregeling, de nodige ruimte in. De vele aggregaten van Aggreko waren dit keer zeer welkom. Want was de Paris Airshow van vorig jaar al ongekend warm, de temperatuur in Farnborough brak echt alle records.
Ook al geldt deze beurs als het kleinere Angelsaksische zusje van de Airshow in Parijs, dan nog wordt er flink zaken gedaan; meer dan 1.400 vliegtuigen en helicopters zijn er verkocht voor het astronomische totaalbedrag van ruim 154 miljard dollar, nog afgezien van de 1.432 vliegtuigmotoren ter waarde van 22 miljard dollar. De investeringen in zuiniger motoren zijn overigens zeer lonend.
TU Delft was aanwezig op het Europees paviljoen met een zuinig concept-vliegtuig(model). En voor de fabrikant van de Nederlandse Pal-V helicopter-auto was de deelname bij voorbaat al geslaagd, aangezien de complete eerste productie-serie al verkocht was.
Onze nationale Defensie hielp mee met het algemene verkoopresultaat: na het verorberen van de stroopwafels op het ‘Holland Paviljoen’ (we heten nog steeds geen ‘Nederland’ over de grens…) werd een contract getekend voor vier Amerikaanse MQ-9 Reaper drones voor zo’n 179 miljoen euro, met een jaarlijks kostenplaatje van 25 tot 85 miljoen, afhankelijk of we ze echt gaan gebruiken waarvoor ze bedoeld zijn.
Er zijn nog geen reacties.
Je moet ingelogd zijn om een reactie te plaatsen.