Beurzen

Exposhow mooi, maar matig bezocht

De eerste editie van de Exposhow, beurs voor makers van live communicatie, stond er strak bij op 12 en 13 december in Brabanthallen ‘s Hertogenbosch. Het aantal bezoekers was beneden verwachting, met name de tweede dag.

Het inscannen van de voorinschrijvingsformulieren haperde bij onze binnenkomst op de eerste dag, maar vervolgens zorgde de verrassende entree dat je echt ontvangen werd op de beurs. In de entreetunnel werd je als bezoeker op de foto werden gezet, met een horde paparazzi op de achtergrond. Een foto die je op de stand van Arti’70, verantwoordelijk voor deze entree, kon ophalen.

De beurs die in mei van dit jaar werd geannuleerd omdat er nog te weinig deelnemers waren, bood de bezoeker nu zo’n vijftig exposanten. De inrichting van de beurs was goed verzorgd en ook de deelnemende bedrijven lieten zien dat ze weten hoe je je merk driedimensionaal vertaalt op de beurs. Onder meer de stands van The Inside, Van Straaten, Schreuder, Hestex en Brandt & Fernhout sprongen er uit.

Van Straaten ging er uiteindelijk met de eer vandoor, want werd door het publiek uitverkoren als beste beurspresentatie. Hiermee verdiende deze exposant een deelname aan de live communication award Gouden Giraffe 2013.

Het grootformaat printbedrijf introduceerde op de beurs twee nieuwe ontwikkelingen. Via Van Straaten Direct Print kunnen de klanten standaard opdrachten via de website bestellen en daarvoor het materiaal uploaden. Voor de complexe projecten biedt Van Straaten voortaan complete projectbegeleiding aan. Voor standbouwprojecten heeft het bedrijf samen met Labate&Co een systeem ontwikkeld met gebogen aluminium constructies en full color prints.

Foto’s: Photos and More

 

De eerste beursdag was er onder meer een inhoudelijke bijeenkomst voor de genodigden van Messe Köln, die goed werd bezocht. Uiteindelijk kwam het bezoekersaantal op de eerste beursdag uit op 450, meldt organisator Wim Koemans. De tweede beursdag was het beduidend rustiger met rond de 300 bezoekers. Tijdens ons bezoek op de eerste beursdag melden diverse standhouders dat ze kwalitatief goede bezoekers op de stand hadden gehad.

Volgend jaar wordt er weer een Exposhow georganiseerd, weet Koemans nog te melden. De beurs zal dan plaatsvinden op 11 en 12 december, wederom in de Brabanthallen.

Voor wie toch nog een kijkje wil nemen op de beurs is er de onderstaande video van Aaaaha! the Actor Factory.

 

 


Deel dit bericht


Reacties

Er zijn nog geen reacties.


Plaats een reactie

Je moet ingelogd zijn om een reactie te plaatsen.


Schrijf je nu in voor onze nieuwsbrief