Beurzen

ExCeL London onthult immersief entertainmentdistrict

Artist impression Immersive LDN ExCel London

Deze zomer lanceert ExCeL London de eerste fase van Immerse LDN, dat het grootste immersieve entertainmentdistrict van het Verenigd Koninkrijk moet worden en nieuwe afterhours- en hospitalitymogelijkheden moet bieden voor exposanten en organisatoren.

Immerse LDN beslaat bijna 50.000 vierkante meter als het eenmaal is voltooid en zal zich toeleggen op het presenteren van meeslepende ervaringen en originele producties.

Deze toevoeging aan evenementencomplex ExCel London bouwt voort op het succes van eerder georganiseerde evenementen, waaronder Jurassic World: The Exhibition en Disney100: The Exhibition, waarvoor gezamenlijk meer dan 600.000 tickets zijn verkocht.

Experience aanbod

Het immersieve entertainmentdistrict opent in augustus en start met The Friends Experience: The One In London, waarmee fans een stap dichter bij hun favoriete tv-show komen met nagemaakte sets, iconische achtergronden, kostuums en rekwisieten. Tegelijkertijd start ook Formula 1: The Exhibition, een interactieve reis door het buitengewone verhaal van het grootste spektakel van de motorsport.

Immerse LDN zal ook een breed scala aan eten en drinken aanbieden, te beginnen met streetfoodcollectief KERB, gevolgd door een gloednieuwe foodhal & bar en café aan het water later in het jaar. Outlets zullen gevestigde KERB-eetgelegenheden omvatten zoals Duck Shed (wraps, salades & burgers), Masa Taqueria (taco's), Nazari (Midden-Oosterse keuken) en speciaal Londens gebrande koffie van koffiehuis Hej.

Investeringsprogramma

Het nieuwe entertainmentdistrict is onderdeel van een breder investeringsprogramma van £ 300 miljoen pond (256 miljoen euro) in de locatiecampus van ExCeL en zal een belangrijke bijdrage leveren aan het bredere Royal Docks-regeneratieplan, dat jaarlijks 2,5 miljoen extra bezoekers naar het gebied moet brengen en naar verwachting honderden nieuwe banen creëert.

Later dit jaar en in 2025 zal Immerse LDN door blijven met nieuwe ervaringen en een groter aanbod aan horeca en afterhours opties voor de zakelijke markt, inclusief 'take overs' voor exposantenfeesten en evenementorganisatoren.

Humaid Al Dhaheri

Humaid Al Dhaheri, voorzitter van ExCeL en Managing Director en Group CEO van ADNEC Group: "Onze uitbreiding van 25.000 m², vastgoedacquisities, verbeteringen aan de infrastructuur van de locatie en nu onze nieuwe evenementenruimte aan het water, Immerse LDN, onderstrepen onze toewijding aan innovatie en diversificatie, waardoor ExCeL London vooroploopt in de wereldwijde evenementenindustrie."

James Rees

Jeremy Rees, CEO van ExCeL: "ExCeL London staat al bekend als de thuisbasis van toonaangevende evenementen. Nu willen we daarop voortbouwen en een ruimte creëren waar gasten, zowel lokaal als internationaal, kunnen genieten van het allerbeste van meeslepende en ervaringsgerichte entertainment op één plek. Dit project is jaren in de maak geweest en een investering van miljoenen ponden die, zodra het volledig is voltooid, jaarlijks 2,5 miljoen extra bezoekers naar de Royal Docks zal trekken en een van de meest verbonden entertainmentdistricten ter wereld zal zijn, profiterend van de hogesnelheidslijn Elizabeth, twee DLR-stations en de IFS Cloud Cable Car."


Deel dit bericht


Reacties

Er zijn nog geen reacties.


Plaats een reactie

Je moet ingelogd zijn om een reactie te plaatsen.


Schrijf je nu in voor onze nieuwsbrief