Beurzen, Congressen, Food&Business

ExCeL London gaat samenwerking aan met Foodsteps voor CO2-neutrale maaltijden

excel-londen

Confentiecentrum ExCeL London gaat met vaste cateringpartner Levy UK + Ireland een samenwerking aan met Foodsteps, dat kennis over voeding en klimaatwetenschap combineert. ExCeL wil de CO2-uitstoot verminderen in de miljoenen gerechten die het team van chef-koks elk jaar bereidt en serveert. 

Voeding centraal

ExCeL heeft jaarlijks ruim vierhonderd evenementen en vier miljoen bezoekers. De voeding neemt een centrale plaats in bij alle events. Foodsteps is een toonaangevend databedrijf op het gebied van voedselduurzaamheid, die bedrijven in de voedingsmiddelenindustrie helpt bij het meten, rapporteren, verminderen en communiceren van hun CO2-uitstoot.

Voedingsclassificaties

De experts gaan de culinaire en operationele teams van ExCeL voorzien van gedetailleerde gegevens. Daarnaast komt er ook een nieuw etiketteringssysteem voor bezoekers met verschillende classificaties: van A (zeer laag) tot E (zeer hoog). Zo moeten ExCeL London én bezoekers meer klimaatbewuste voedselkeuzes maken.

Klimaatneutraal

De samenwerking is een van de stappen die ExCeL heeft gezet op weg naar een klimaatneutraal voedingsprogramma. Zo moeten er in de nabije toekomst ten minste 50 procent plantaardige opties op het menu komen te staan en werkt de venue toe naar volledig recyclebare of herbruikbare verpakkingen en minder dan 1 procent keukenafval.


Deel dit bericht


Reacties

Er zijn nog geen reacties.


Plaats een reactie

Je moet ingelogd zijn om een reactie te plaatsen.


Schrijf je nu in voor onze nieuwsbrief