Congressen

Evoluon gaat weer glanzen

Vandaag zijn de werkzaamheden gestart om het dak van het Evoluon te reinigen. De vervuiling van de afgelopen jaren wordt milieuvriendelijk verwijderd en wordt een speciale nano-coating aangebracht om de witte tint langdurig te behouden.

Erik Janssen, operationeel directeur Evoluon: “We zijn blij dat we nu een duurzame oplossing hebben gevonden die het Evoluon de komende jaren weer de uitstraling geeft die ze verdient. Zeker met de expositie Brain Experience deze zomer willen we er goed uitzien, zoals het hoort bij het icoon van Eindhoven”.

Na uitgebreid onderzoek door DION WPS is de juiste methodiek gevonden om de dakbedekking van de koepel, die alweer uit 1966 stamt, milieuvriendelijk schoon te maken en te houden. De hoofdaannemer, het Eindhovense ZND NEDICOM, is vandaag gestart met het aanbrengen van de nodige voorzieningen rondom het dak.

De komende weken wordt het dak gereinigd met een mechanische borstel en een milieuvriendelijk en biologisch afbreekbaar schoonmaakmiddel. Na deze reiniging wordt een speciale nano coating aangebracht. Deze coating is zorgt ervoor dat verontreiniging niet snel kan hechten aan het oppervlak, en zo een volgende schoonmaakbeurt enkele jaren uitgesteld wordt.

Evoluon


Deel dit bericht


Reacties

Er zijn nog geen reacties.


Plaats een reactie

Je moet ingelogd zijn om een reactie te plaatsen.


Schrijf je nu in voor onze nieuwsbrief