Beurzen

Eventsummit staat in de startblokken voor beurs in Q2

Toegangsticket Eventsummit

EventSummit, de ééndaagse vakbeurs voor de evenementenbranche, wil, zodra het weer kan, de allereerste live beurs van Nederland zijn. Samen met de Jaarbeurs is een draaiboek ontwikkeld, waarmee het mogelijk is om binnen drie tot vier weken de beurs te organiseren, rekening houden met alle voorzorgsmaatregelen die op dat moment gelden.

Joris Bots van EventSummit: “Het zijn onzekere tijden, zeker voor de evenementensector, en natuurlijk weten we nog niet wanneer we weer live evenementen mogen organiseren. Gelukkig zijn de resultaten van de eerste Fieldlab testevents hoopgevend. En ook de ontwikkeling van sneltests gaat snel. Daarom hebben we als platform voor en door de branche de lat hoog gelegd: wij willen de eerste zijn die weer een live beurs organiseert.”

KIWA-keurmerk

Peter van der Veer, commercieel directeur van Jaarbeurs: “Wij houden van ambitie en helpen EventSummit graag om dit mogelijk te maken. Eind vorig jaar kregen wij als eerste beurs- en evenementlocatie in Nederland het Kiwa-keurmerk voor onze COVID-19 preventiemaatregelen. Zo gauw het kan, kunnen we daarom snel opstarten. Een beurs voor de sector zelf is een logische start.”

De organisatie is voor 99 procent zeker dat er in de loop van het tweede kwartaal van 2021 een live editie van EventSummit kan worden georganiseerd, aangevuld met een online 3D-experience en geheel volgens de dan geldende coronaprotocollen.

Drie tot vier weken

Arjen Lemstra van EventSummit “De plattegrond is al klaar, 60 procent van het aantal beschikbare stands is al verkocht en de ticketing zal snel starten. Zodra de overheid toestemming geeft, gaan wij een dinsdag of donderdag prikken. De tijd tussen beslissen en uitvoering ligt rond de drie tot vier weken. Dit vergt flexibiliteit van zowel exposanten, toeleveranciers en bezoekers. Gelukkig worden door het unieke beursconcept met uniforme standbouw de exposanten geheel ontzorgd.”

Doorstroomlocatie

“Door de positieve berichten, die we tot nu toe ontvangen hebben, blijkt dat er veel bereidheid is binnen de branche om te laten zien dat het wél kan. Een beurs wordt gezien als doorstroomlocatie en zal waarschijnlijk als één van de eerste events weer worden toegestaan. Zowel stands als tickets zullen schaars zijn. Dus als je bij dit feestelijke livemoment aanwezig wilt zijn, is het raadzaam snel een stand te boeken. Tickets zijn alleen voor corporate eventmanagers beschikbaar en de registratie zal binnenkort starten.”

 


Deel dit bericht


Reacties

Er zijn nog geen reacties.


Plaats een reactie

Je moet ingelogd zijn om een reactie te plaatsen.


Schrijf je nu in voor onze nieuwsbrief