Congressen

Event Management aan NHTV Academy for Leisure krijgt certificaat

NHTV internationaal hoger onderwijs Breda heeft tijdens de vakbeurs Event 10 opnieuw het certificaat Erkende opleiding CLC-VECTA ontvangen. NHTV kreeg het certificaat uit handen van Jan Brands, directeur CLC-VECTA op advies van de Stichting Erkende opleidingen CLC Beurzen, Congressen, Evenementen.

Hiermee staat de specialisatie Event Management binnen de Academy for Leisure de komende vijf jaar te boek als een door de branche erkende opleiding. Ook Hogeschool Zuyd ontving het certificaat.

Het uitgereikte certificaat is een kwaliteitskeurmerk van de branche voor beurzen, congressen en evenementen. Doel is de verdere ontwikkeling en versterking van kwaliteitsnormen voor bedrijven in de beurzen-, congres- en evenementenbranche en meer in het bijzonder de borging van kwaliteitsnormen van opleidingsmogelijkheden voor personen die in deze sector (gaan) werken.

Daarmee wordt het mogelijk de wensen en behoeften van het werkveld te ‘matchen’ met de wensen en behoeften van de opleidingsinstituten. Er zijn sinds midden jaren 90 slechts vier hbo-instellingen die voor dit certificaat in aanmerking komen. Deze worden om de vijf jaar gevisiteerd. NHTV was dit jaar aan de beurt, evenals Hogeschool Zuyd.

De commissie reikte het certificaat uit omdat: de opleiding in staat is om op basis van een eigen kwaliteitssysteem goed onderwijs op het gebied van Event Management te verzorgen. De opleiding sluit goed aan bij de praktijk. Ook begrippen als gastvrijheid, passie, service en dienstverlening krijgen voldoende aandacht. Bovendien is Imagineering een van de speerpunten van NHTV, maar loopt in het bijzonder als rode draad door de Academy for Leisure. De kunst is mensen écht te raken. Hierdoor ontstaat een duurzame betrokkenheid met een product of dienst. Ook bij de specialisatie Event Management speelt dit een grote rol.

Opleidingen die gecertificeerd zijn worden iedere vijf jaar opnieuw onder de loep genomen. In gezamenlijk overleg wordt kritisch gekeken naar onder andere de kwaliteit van het onderwijs, de aansluiting van het onderwijs op de praktijk, de vernieuwing en het niveau van de studenten.

De specialisatie Event Management binnen de Academy for Leisure aan NHTV is nauw betrokken bij deze procedure en de discussie met de branchevereniging. De studenten die afstuderen binnen deze specialisatie ontvangen naast hun hbo-diploma het certificaat waarmee ze zich kunnen onderscheiden van diverse andere opleidingen.

De specialisatie bestaat uit een driejarig traject (na de propedeuse) waarin studenten worden voorbereid op een managementfunctie in de branche voor bedrijfsevents, publieksevents, beurzen, congressen en charity events. Zowel nationaal als internationaal.

Deel dit bericht

Reacties

Er zijn nog geen reacties.

Plaats een reactie

Je moet ingelogd zijn om een reactie te plaatsen.