Congressen

Evenementenbranche op 25 augustus naar het Malieveld

Code rood voor de eventbranche

Om extra aandacht te krijgen voor de crisis in de evenementenbranche houdt het Eventplatform op 25 augustus een creatieve actie op het Malieveld in Den Haag. Tevens is een petitie gestart om te benadrukken dat het code rood is voor alle bedrijven die betrokken zijn bij de organisatie van zakelijke evenementen.

Hardst getroffen sector

Dat de (zakelijke) evenementenbranche één van de hardst getroffen sectoren is door de coronacrisis, is duidelijk, stellen de initiatiefnemers. In de afgelopen maanden is vanuit het Eventplatform uitgebreid en constructief overlegd met diverse ministeries over aanvullende financiële steun en verruiming van de maatregelen. Er is goede hoop op een derde financiële regeling, maar het vergt veel energie en tijd om de overheid te overtuigen.

Creatieve actie

Om extra aandacht te krijgen voor de ‘stem van de zakelijke evenementenbranche’ organiseert het Eventplatform daarom op 25 augustus een creatieve actie op het Malieveld in Den Haag. Door middel van een menselijke kettingreactie laten de deelnemers symbolisch zien dat duizenden banen op de tocht staan en wat het betekent als de evenementensector omvalt.

De actie is ook de opmaat voor de Night of Live waarbij in de avond alle belangrijke locaties en eventbedrijven in Nederland rood zullen kleuren. Als finale van de actie wordt een petitie aangeboden aan leden van de Tweede Kamer.

Actie ondersteunen

Het Eventplatform roept alle bedrijven in de evenementenbranche op om de actie te ondersteunen. Dat kan op drie manieren:

  1. Teken de petitie
  2. Meld je aan voor het Malieveld
  3. Kleur jouw locatie / gebouw rood in de nacht van 25 op 26 augustus

 


Deel dit bericht


Reacties

Er zijn nog geen reacties.


Plaats een reactie

Je moet ingelogd zijn om een reactie te plaatsen.


Schrijf je nu in voor onze nieuwsbrief