Congressen

Europees ITS congres naar Brainport Eindhoven

Europees ITS congres naar Brainport Eindhoven

Nederland zal in juni 2019 een Europees congres op het gebied van Smart Mobility hosten. Dat is op 5 december officieel bekend gemaakt. Het Europese ITS Congres vindt plaats van 3 tot en met 6 juni 2019 in de Brainportregio Eindhoven-Helmond.

Het congres is een internationaal podium voor industrie en overheid om te laten zien wat Nederland en Brainport in het bijzonder te bieden heeft op het gebied van Smart Mobility, zoals zelfrijdende auto’s, filemijdende ontwikkelingen en logistiek. Een aantal van deze innovaties was bij de bekendmaking op de Automotive Campus in Helmond te zien.

2.500 bezoekers

Verwacht wordt dat er zo’n 2.500 bezoekers vanuit heel Europa, waaronder de internationale vakpers, naar Eindhoven en Helmond zullen afreizen. Betrokken partijen, waaronder het ministerie van Infrastructuur en Waterstaat, zetten dan ook in op een bijeenkomst op hoog niveau en zijn nu beloond met de daadwerkelijke toewijzing ervan door de organisatie Ertico. Het bidtraject voor het ITS European Congress is mede begeleid door Eindhoven365 in opdracht van VisitBrabant Convention Bureau.


Deel dit bericht


Reacties

Er zijn nog geen reacties.


Plaats een reactie

Je moet ingelogd zijn om een reactie te plaatsen.


Schrijf je nu in voor onze nieuwsbrief