Beurzen

European Seafood Exposition

De 16e European Seafood Exposition vond plaats in Brussel van dinsdag 22 tot en met donderdag 24 april 2008 en was wederom een voltreffer voor zowel de organisatoren als voor de exposanten en de bezoekers. De vakbeurs bood kopers en verkopers van visproducten uit de hele wereld de perfecte gelegenheid om uitstekende zaken te doen.De 16e European Seafood Exposition vond plaats in Brussel van dinsdag 22 tot en met donderdag 24 april 2008 en was wederom een voltreffer voor zowel de organisatoren als voor de exposanten en de bezoekers. De vakbeurs bood kopers en verkopers van visproducten uit de hele wereld de perfecte gelegenheid om uitstekende zaken te doen.

European Seafood Exposition en Seafood Processing Europe werden gelijktijdig georganiseerd en trokken dit jaar ruim 23.000 bezoekers. Net zoals bij eerdere edities daagden detailhandelaars massaal op om op de beurs hun jaarlijkse inkopen te doen. Het commerciële belang van de vakbeurzen is zowel voor exposanten als voorbezoekers bijzonder groot. Op enkele dagen tijd worden er de inkopen voor een heel jaar gedaan. Buitengewoon!

Beide vakbeurzen werken als een magneet voor zowel exposanten als bezoekers uit alle uithoeken van de wereld. Uit het verleden is gebleken dat het aantal landen en regio”s dat deelneemt aan de beurzen steeds toeneemt en ook dit jaar werd die trend opnieuw bevestigd.

Vandaag meer dan ooit biedt de European Seafood Exposition een ideaal platform voor onderlinge uitwisselingen alsook unieke zakelijke opportuniteiten voor kopers van vis en visproducten: ruim 1650 bedrijven kwamen er dit jaar hun producten voorstellen. Ook Seafood Processing Europe blijft aan belang winnen. Bijna 250 exposanten gespecialiseerd in producten op het gebied van visverwerking, verpakkingsmaterialen en aanverwante diensten waren van de partij.

In totaal verwelkomden de twee vakbeurzen exposanten uit circa 80 verschillende landen in Brussel om ideeën en informatie te delen en om hun producten voor te stellen, wat cruciaal is in een sector die geen moment stilstaat.

Binnen het kader van de beurs werd er ook een conferentie georganiseerd. Talrijke specialisten uit de sector wisselden van gedachten over het heikele thema van de duurzame visvangst en de uitdagingen voor vandaag en voor de toekomst. Een groot aantal exposanten, bezoekers en leden van de pers geïnteresseerd in dit onderwerp namen deel aan de conferentie.

De toekomst voor visproducten ziet er veelbelovend uit. Vis wordt almaar vaker beschouwd als een onmisbaar bestanddeel van een gezond dieet en het Britse Food Standards Agency (FSA) raadt mensen aan wekelijks minimaal twee porties vis te eten, waarvan één portie vette vis. Het voordeel van vis en visproducten schuilt in de enorme hoeveelheden eiwitten en mineralen die ze bevatten. Vette vis zit op zijn beurt vol met omega-3-vetzuren. Het feit dat het publiek steeds meer met de neus op die feiten wordt gedrukt, zal leiden tot een hogere consumptie van vis. Het is dan ook geen verrassing dat dit evenement een succes was over de hele lijn en dat de toekomst voor de sector er rooskleurig uitziet.

De volgende editie van European Seafood Expo en Seafood Processing Europe zal worden georganiseerd in Brussel van 28 tot 30 april 2009. Bezoek de volgende websites voor meer informatie: www.euroseafood.com of www.europrocessing.com .

Deel dit bericht


Reacties

Er zijn nog geen reacties.


Plaats een reactie

Je moet ingelogd zijn om een reactie te plaatsen.


Schrijf je nu in voor onze nieuwsbrief