LiveWire, Beurzen

EQUIP AUTO Lyon 2023: een geslaagde eerste beurseditie

Bezoekers stromen binnen bij Equipe Auto 2023 in Lyon

Met een opkomst van bijna 25.500 professionals tijdens de 3 beursdagen bevestigde de 1e editie van de EQUIP AUTO in Lyon haar ambities en eindigde op 30 september jl op een zeer positieve noot. Met een sterk aantal internationale exposanten en bezoekers heeft de EQUIP AUTO, het benchmarkevenement rond innovatie in de automotive aftermarket en connected mobility services, een stevige plaats veroverd in de regio Auvergne Rhône Alpes. De EQUIP AUTO is nu een jaarlijks terugkerende vakbeurs sinds 2021 en combineert business, insights en gezelligheid, hetgeen bevestigt dat het belangrijk is om elk jaar samen te komen.

Ter gelegenheid van de officiële opening door een groot aantal instituten uit de regio en de industrie, in aanwezigheid van Luc Chatel, voorzitter van het Franse Automotive Platform, verenigde de eerste editie van de EQUIP AUTO in Lyon 605 exposanten en merken, waarvan 50% voor het eerst aanwezig was, met een totale opkomst van bijna 25.500 professionals.

Bovendien bevestigde deze nieuwe editie de internationale positionering van de EQUIP AUTO, met meer dan 50% internationale exposanten en een groot aantal internationale bezoekers.

Agnès Pannier-Runacher, de Franse minister voor Energietransitie, reageerde op de EQUIP AUTO-vakbeurs: " Met de energietransitie gaan we de uitdaging aan om voertuigen te elektrificeren en lichter te maken. De uitdaging is om hierop te reageren door fabrieken en industriële banen in Frankrijk te creëren en tegelijkertijd onze afhankelijkheid van geïmporteerde fossiele brandstoffen te verminderen. Ik weet dat ik kan rekenen op onze ingenieurs, onze technici en alle spelers in de downstreamsector om in Lyon samen de uitdaging aan te gaan om het wagenpark koolstofvrij te maken!

Een veelzijdig programma met veel evenementen

In een snel veranderende automotive markt heeft de EQUIP AUTO zich gevestigd als een belangrijke B2B ontmoetingsplaats voor deze sector, diens veranderingen en innovaties. Voor deze 2023-editie in Lyon hebben de bandenmarkt enerzijds en de markt van gemotoriseerde 2- en 3-wielers anderzijds een prominente rol gekregen.

Met het oog op de toekomst heeft de EQUIP AUTO Lyon 2023 via 3 grote fora en een hele reeks conferenties aandacht besteed aan de problemen en vragen van de markt van de aftersales van auto's en diensten in verband met connected mobility en al haar spelers: Europese distributie, waterstof, hergebruik van onderdelen, afval van werkplaatsen, onderhoud van elektrische voertuigen, diagnose op afstand, opleiding, werving, enz. 

5 themadorpen, een outdoor demonstratieruimte, een wrapping evenement, een historische tentoonstelling over banden en de International Innovation Awards waren ook enkele hoogtepunten van de vakbeurs van dit jaar.

Klik hier om alle lezingen die tijdens de beurs zijn gehouden te bekijken.

Klik hier om de lijst met award winnaars te bekijken.

"Deze eerste editie in Lyon was kwalitatief goed! De betrokkenheid van nieuwe bedrijven, al het vertrouwen van de exposanten die loyaal zijn aan de EQUIP AUTO, het aantal bezoekers in de gangpaden tijdens de 3 beursdagen, de over het algemeen hoge kwaliteit van zakelijke ontmoetingen en de grote belangstelling voor de aangeboden conferenties en fora zijn allemaal sterke signalen die ons aanmoedigen om ons te blijven vernieuwen. De evenementen stonden onder het Hoge Beschermheerschap van de Franse President, die benadrukte dat deze bijdragen aan de reputatie van Frankrijk op het gebied van topprestaties in de automotivesector. We willen ook Clément Beaune bedanken, gedelegeerd minister van Transport, die bij de opening van de beurs een boodschap stuurde naar alle betrokkenen in onze sector. Deze nieuwe editie laat ons zien dat het mogelijk is om jaarlijkse evenementen te ontwerpen met formats en standpunten die steeds rijker en meer gedifferentieerd zijn, die voldoen aan de verwachtingen, die aansluiten bij de uitdagingen en die onze markt voortdurend in beweging en verandering brengen," aldus Aurélie Jouve, directrice van de EQUIP AUTO.

"Met deze eerste editie in Lyon heeft de EQUIP AUTO opnieuw zijn aantrekkelijkheid en aanpassingsvermogen bewezen. Deze editie zal herinnerd worden als een succes voor de exposanten, zonder wie niets mogelijk is. Dank aan de professionele bezoekers, exposanten, onze partners en journalisten, die door hun aanwezigheid de verdiensten van het evenement hebben bevestigd. Tot ziens in 2024 met EQUIP AUTO On Tour en in 2025 voor het 50-jarig bestaan van de EQUIP AUTO in Parijs", besluit Philippe Baudin, voorzitter van de EQUIP AUTO.

De eerstvolgende Equip-Auto-vakevenementen op de agenda

De EQUIP AUTO is al begonnen met de voorbereidingen voor de volgende editie met de terugkeer van het regionale format, in het hart van de regio's en in verschillende Franse steden. De 2e EQUIP AUTO On Tour vindt verspreid over 3 dagen plaats: zaterdag 8 juni 2024 in Montpellier, zaterdag 29 juni 2024 in Reims en zaterdag 28 september 2024 in Rennes.

In 2025 vindt de 50ste editie van de EQUIP AUTO plaats, van 14 t/m 18 oktober 2025 in Parijs voor wat een uitzonderlijk evenement belooft te worden.

En niet te vergeten de EQUIP AUTO Algerije, een jaarlijks evenement dat plaatsvindt van 4 t/m 7 maart 2024.     

 

Deel dit bericht


Reacties

Er zijn nog geen reacties.


Plaats een reactie

Je moet ingelogd zijn om een reactie te plaatsen.


Schrijf je nu in voor onze nieuwsbrief