Company events

Elvis Presley in hologram op het podium in Londen

Elvis Presley

Een levensgrote Elvis Presley treedt dit jaar in Londen op met behulp van AI en holografische projectie. The King of Rock and Roll is daarmee bijna 47 jaar na zijn dood weer op een podium te bewonderen, maar dan met een eigen hologramshow. 

De ‘Elvis Evolution’ gaat in november 2024 in première en is een samenwerking tussen het Britse bedrijf Layered Reality en Authentic Brands Group, de eigenaars van het landgoed van Elvis Presley in Memphis.

Het optreden van de digitale Presley moet een viering van zijn leven en muzikale nalatenschap worden, met duizenden persoonlijke foto's en homevideobeelden van de zanger. Er zijn ook shows gepland in Las Vegas (waar hij jarenlang optrad), Tokio en Berlijn.

‘Elvis Evolution is een nieuwe generatie eerbetoon aan de muzikale legende Elvis Presley’, zegt Andrew McGuinness, CEO van Layered Reality. ‘Elvis heeft wereldwijd de status van superster en mensen over de hele wereld willen niet langer passief entertainment ontvangen, maar  er deel van uitmaken.’

Eerder begon popgroep Abba al met hologramconcerten. Met hun ‘Abba Voyage’ tour staat de Zweedse groep al achttien maanden virtueel op het podium in Londen. 

In Nederland werd al eens een hologram gebruikt van André Hazes senior.

Deel dit bericht


Reacties

Er zijn nog geen reacties.


Plaats een reactie

Je moet ingelogd zijn om een reactie te plaatsen.


Schrijf je nu in voor onze nieuwsbrief