Beurzen

Eerste SDG Businessdagen stelt duurzame ontwikkelingsdoelen centraal

SDG Businessdagen

De Sustainable Development Goals, zoals opgesteld door de Verenigde Naties, staan centraal bij de nieuwe beurs SDG Businessdagen. De eerste editie vindt plaats op 27 en 28 november 2019 in evenementenhal Breepark in Breda. De beurs rondom duurzame ontwikkelingsdoelen is een initiatief van SDG Events in samenwerking met ZPRESS Media Groep.

Dagelijkse praktijk

Vanuit dat besef en de urgentie dat we anders met elkaar en de planeet moeten omgaan, hebben 193 lidstaten van de Verenigde Naties in 2015 een agenda met 17 Sustainable Development Goals voor 2030 vastgesteld. Met de SDG Businessdagen wil de organisatie je hiervan bewust maken en laten zien hoe je tegelijkertijd winstgevende commerciële én maatschappelijke doelstellingen kunt realiseren. Organisaties uit vele sectoren krijgen de gelegenheid om te tonen hoe zij deze doelen toepassen in hun dagelijkse praktijk en welke ontwikkelingen zij voor ogen zien.

Welles-nietes discussie

Aad Jörgens van SDG Events: “In Nederland gaat de klimaatdiscussie vaak over energie- en CO2 besparing en de daaraan verbonden kosten op basis van wat we nu weten. Dit leidt nogal eens tot een welles-nietes discussie. Hierdoor dreigen we uit het oog te verliezen dat het om veel meer gaat. Namelijk dat we samen verantwoordelijk zijn voor de wereld waarin wij leven. Samen investeren en werken we aan een gezonde en betere wereld. En ja, dat kost geld. Maar als je ziet wat het ons en generaties na ons oplevert is dat een waardevolle investering.”

SDB Businessdagen

SDG Businessdagen is voor mensen en bedrijven die nog nooit van de Sustainable Development Goals of Duurzame Ontwikkelingsdoelen hebben gehoord, worstelen met de vraag hoe zij daar invulling aan kunnen geven of anderen willen ontmoeten die daar al mee bezig zijn. Bedrijven en organisaties kunnen er hun producten en diensten presenteren en in contact treden met hun doelgroep.

 


Deel dit bericht


Reacties

Er zijn nog geen reacties.


Plaats een reactie

Je moet ingelogd zijn om een reactie te plaatsen.


Schrijf je nu in voor onze nieuwsbrief