Congressen

Eerste paal Rotterdam Ahoy Convention Centre geslagen

Rotterdam Ahoy Convention Centre eerste paal evenement

De eerste paal van het Rotterdam Ahoy Convention Centre werd op zondag 15 juli symbolisch de geslagen. Wethouder Adriaan Visser, directeur Ahoy Peter van der Veer en directeur Heijmans Vastgoed Dick Laheij gaven op de slotdag van het NN North Sea Jazz Festival het startsein onder het toeziend oog van vele relaties. In het vierde kwartaal van 2020 worden het nieuwe congrescentrum en de muziekzaal in gebruik genomen.

50-jarig jubileum

Ahoy-directeur Peter van der Veer: “Ik ben ongelofelijk trots dat we na jaren van voorbereiding vandaag het officiële startsein hebben gegeven van de bouw. In januari 2021 zullen we ons 50-jarig jubileum op deze prachtige nieuwe plek vieren; ik kijk er enorm naar uit!”
“De komst van het Rotterdam Ahoy Convention Centre helpt de stad om door te groeien als zakelijke hotspot”, voegt de Rotterdamse wethouder Adriaan Visser toe. “Steeds meer zakelijke gasten zullen naar Rotterdam afreizen. Dit zorgt voor een extra economische spin-off en werkgelegenheid voor de stad.”

Rotterdam Ahoy Convention Centre

Het gloednieuwe Rotterdam Ahoy Convention Centre opent in 2020 haar deuren en bevat het grootste auditorium van Nederland met 2.750 stoelen. Het congrescentrum met internationale allure telt vier verdiepingen en krijgt 35 breakout rooms. Het is rechtstreeks verbonden met Ahoy Plaza en de Beurs- & Evenementenhallen.

RTM Stage

RTM Stage, de grootste zaal in de nieuwbouw, wordt niet alleen een auditorium en theaterzaal, maar is als de stoelen compleet verwijderd zijn een concertzaal voor evenementen tot 7.000 personen. Deze toevoeging aan het aanbod van Rotterdam Ahoy biedt tevens de mogelijkheid voor evenementen als North Sea Jazz, het ABN AMRO World Tennis Tournament en de vakbeurs Europort om verder te groeien.

Intuïtieve oriëntatie

Het nieuwe gebouw is ontworpen door het Rotterdamse Kraaijvanger Architects. David Hess, die tekende voor het ontwerp: “Enerzijds ondersteunt het gebouw de spanning van een evenementbezoek, anderzijds biedt het de rust waarin ruimte is voor een intuïtieve oriëntatie. Het plan draagt bij aan de zintuiglijke prikkeling die hoort bij evenementen. Daarnaast zorgt het ontwerp voor een perfecte logistieke afstemming van de verschillende bezoekersstromen.”

Hart van Zuid Rotterdam

De renovatie en uitbreiding van de Beurs- & Evenementenhallen (afgerond in mei 2018) en de komst van het congrescentrum en de muziekzaal maken onderdeel uit van de grootschalige gebiedsontwikkeling Hart van Zuid. Met Hart van Zuid wordt een kwalitatieve impuls aan het Zuidpleingebied gegeven. Het doel is om een prettige en gezonde leefomgeving te creëren met ruimte voor ontspanning, werk, wonen, winkelen en ontmoeten.

 


Deel dit bericht


Reacties

Er zijn nog geen reacties.


Plaats een reactie

Je moet ingelogd zijn om een reactie te plaatsen.


Schrijf je nu in voor onze nieuwsbrief