Congressen

Eerste Leids College Wetenschappelijke Congressen gehouden

Eerste Leids College Wetenschappelijke Congressen gehouden

Leiden Convention Bureau organiseerde op 9 november 2017 het eerste Leidse College Wetenschappelijke Congressen voor haar congresambassadeurs en andere initiatiefnemers van nationale en internationale congressen. Aan de editie namen 25 geïnteresseerden deel uit de wetenschappelijke (medische) branche. Het thema was ‘het organiseren van een goed congres’.

Het Leids College zal een jaarlijks terugkerende activiteit zijn. Yvonne Kret, Manager Leiden Convention Bureau: “Naar aanleiding van gesprekken met initiatiefnemers van congressen blijkt dat zij vaak met dezelfde vragen zitten. ‘Hoe kan ik mijn congres organiseren als ik nog geen deelnemersgelden heb ontvangen? Of hoe trek ik sponsoren aan en met welke regels heb ik dan te maken? Met dit Leids College wilden wij in deze behoefte voorzien.”

Programma

Tijdens de eerste editie legde Paul Gruijthuijsen van VGF Holland uit hoe je een congres kunt voorfinancieren en Lieke Melis, health compliance manager van Roche nam de aanwezigen mee in de spelregels bij sponsoring van (medische) congressen. Daarnaast legde Congress by design uit hoe je als congresorganisator meer, maar ook jongere deelnemers kunt aantrekken. Taalvirtuoos Wim Daniels sloot de middag af met een verrassende lezing.


Deel dit bericht


Reacties

Er zijn nog geen reacties.


Plaats een reactie

Je moet ingelogd zijn om een reactie te plaatsen.


Schrijf je nu in voor onze nieuwsbrief