Congressen

Eerste Europese Event Summit levert ''7C Manifesto'' op

Op de eerste Europese Event Summit van de International Special Events Society (ISIS) die van 1 tot en met 3 september in Luxemburg plaatsvond, presenteerde ISIS-voorzitter Christian Seidenstucker, de vijf C”s, oftewel de C”s die de toekomst van de event industrie bepalen. Dat inspireerde de deelnemers tot het lanceren van het ”7C Manifesto”. De zeven C”s zijn Change, Content, Creativity, Credibility, Connectivity, Cooperation and Cost- effectiveness.
"Om in de running te blijven, moet we veel harder rennen", stelde Seidenstucker. "Evenementen nemen een groeiend deel van het totale marketing budget, wat onder andere ten koste gaat van de tradionele advertising. Nu we als evenementensector de aandacht van de directies getrokken hebben, moeten we bewijzen dat we die marketingcenten waard zijn."

Het idee achter het manifest is om samen met andere brancheverenigingen binnen de evenementenbranche praktische ”guidelines” en initiatieven te ontwikkelen waardoor de special events-industrie tot een hoger level getrokken wordt. De European Event Summit in Luxemburg was de eerste van een geplande reeks bijeenkomsten waar professionals uit dertien Europese landen elkaar jaarlijks zullen ontmoeten.

Dit jaar werd de conferentie georganiseerd door Netty Thines van het Luxemburgse eventbureau Mediation. "De draagkracht voor dit evenement was geweldig", vertelt ze. "Iedereen vond de tijd rijp voor dit initiatief. Op de agenda stonden dan ook onderwerpen die bij iedereen aan de orde komen, zoals ROI, meeting architecture, duurzame events en multi-zintuigelijke communicatie."

De deelnemers waren aangenaamd verrast door de aandacht van de Luxemburgse politiek voor het evenement. De conferentie werd geopend door de minister van Economie en Handel, Jeannot Krecké, en de afsluitingsspeech werd gegeven door de minister van Toerisme, Francoise Hetto-Gaasch.

De volgende European Event Summit wordt weer in Luxemburg gehouden en staat gepland op 31 augustus 2012.


Deel dit bericht


Reacties

Er zijn nog geen reacties.


Plaats een reactie

Je moet ingelogd zijn om een reactie te plaatsen.


Schrijf je nu in voor onze nieuwsbrief