Congressen

Eerste diploma''s opleiding Hotel-, Congres- en Evenementen Management

De eerste studenten van de opleiding Hotel-, Congres- & Evenementen Management (HCEM) aan Landstede MBO kregen op 29 september hun diploma uitgereikt, na een vierjarig traject. “Alle negen studenten zijn hele bijzondere, karaktervolle mensen met liefde voor het vak. En dat moet je natuurlijk wel hebben, wil je dit aankunnen”, aldus Ailko Faber, mede-initiator van de opleiding.
De opleiding HCEM is in 2011 in het leven geroepen door een samenwerking van een aantal bedrijven en drie scholen; ROC Nieuwegein, ROC Zadkine en Landstede MBO. Faber: “Deze opleiding is bedoeld om de kwaliteit op de werkvloer te verbeteren. De studenten worden goed voorbereid om direct de arbeidsmarkt op te kunnen. Daar is behoefte aan omdat de doorsnee horecastudent nog een heel aantal certificaten nodig heeft wanneer deze afgestudeerd is, waardoor er niet een directe doorstroom naar de arbeidsmarkt mogelijk is.”
 
Volgens Faber is het een pittige opleiding, van hoge kwaliteit. Het is een BBL opleiding, waarbij de studenten in totaal een half jaar school hebben en 3,5 jaar werken. Er wordt samengewerkt met hotelbedrijven die zich gespecialiseerd hebben in congressen en uiterst service gericht zijn. De studenten hebben de mogelijkheid om verschillende diploma’s binnen de opleiding te behalen, zoals het BHV, SVH Leermeester, wijnbrevet, HACCP en Sociale Hygiëne .
 
De officiële benaming van de opleiding is dan ook ‘Leidinggevend gastheer/ vrouw niveau 4’. Het is een opleiding die vooral gericht is op gastheerschap en service, benadrukt Faber.


Deel dit bericht


Reacties

Er zijn nog geen reacties.


Plaats een reactie

Je moet ingelogd zijn om een reactie te plaatsen.


Schrijf je nu in voor onze nieuwsbrief