Congressen

Een zwembad vol zeefruit op het ss Rotterdam

Ruim duizend gasten genoten afgelopen zondag onder de stralende zon aan boord van het ss Rotterdam van de grootste Fruits de Mers schotel ooit ter wereld gemaakt. Een kleine 2.000 kilo kreeft, oesters, coquilles, langoustines bleek voldoende voor een notering in het Guinness Book of World Records.
Tarika Vara van Guinness World Records overhandigde het bijbehorende certificaat aan Floris-Jan Zwaag (directeur hotels & restaurants ss Rotterdam) en Marcel van Breda (directeur Schmidt Zeevis Rotterdam), onder het toeziend oog van meer dan 1.000 VIP gasten op het achterdek van het ss Rotterdam. Het nieuwe wereldrecord ligt om precies te zijn op 1958 kilo en 80 m2 oppervlakte.

Een etagere van 6 meter hoog met drie plateaus stond in het zwembad op het achterdek. Volgeladen met een zeer gevarieerde Fruits de Mer. Er waren 51 varianten schaal- en schelpdieren te verorberen. Inge de Bruijn verrichte de opening door het startschot te lossen. De scheepshoorn nam het over en de duizenden ballonnen, die de fruits de mer even moesten verstoppen, gingen de lucht in.

Een foto-overzicht van de happening vindt u hier.


Deel dit bericht


Reacties

Er zijn nog geen reacties.


Plaats een reactie

Je moet ingelogd zijn om een reactie te plaatsen.


Schrijf je nu in voor onze nieuwsbrief