Company events

Een gedurfde zet van 15Hatfields naar afvalpreventie

Recycling

Evenementenlocatie 15Hatfields in Londen laat organisatoren die niet-recyclebare materialen achterlaten hiervoor betalen. Deze aanpak heeft inmiddels al bijgedragen aan het verminderen van afval op deze duurzaam opererende locatie, vertelt Algemeen Directeur Warren Campbell aan Event Industry News over deze gedurfde zet

Consequent hoge recyclingniveaus

Als locatie ben je verantwoordelijk voor het afval dat je produceert, stelt Campell. Bij 15Hatfields zijn ze hier bewust mee bezig, waardoor de evenementenlocatie consequent hoge recyclingniveaus weet te realiseren. Zo werd het gemiddelde totale recyclingpercentage door de onafhankelijke organisatie Pulse Environmental bepaald op 74 procent. 

Sinds de Southbank-locatie werd gelanceerd in 2008 hebben zij een uitgebreid recyclingbeleid. Zij volgt de afvalhiërarchie die de hoogste prioriteit geeft aan afvalpreventie, gevolgd door hergebruik, recycling en terugwinning. In plaats van zich alleen maar te richten op recycling, pakt 15Hatfields ook de afvalproductie bij de bron aan.

Vergoeding niet-recycleerbare items

Op de locatie wordt alleen met gescheiden afvalbakken gewerkt voorzien van duidelijke instructies. Op deze manier komt er geen afval terecht op stortplaatsen en gaat er een minimale hoeveelheid naar de afvalverbranding.

15Hatfields zal zelf niets kopen tenzij het kan worden gerecycled of upcycled. Om items een tweede leven te geven doneert de locatie deze aan de lokale gemeenschap via sites zoals Freecycle. Zo zijn potten eerder gedoneerd aan een fokkerij voor katten om te gebruiken als waterbakken en briefpapier is gedoneerd aan een lokaal onderwijsbedrijf, terwijl overtollige thermosflesjes of serviesgoed een nieuw leven hebben gekregen in een daklozenopvang.

Om verspilling tot een minimum te beperken, heeft 15Hatfields een vergoeding ingevoerd voor het achterlaten van niet-recycleerbare items. Hiervoor brengt de locatie aan de exposant of organisator 50 pond (59 euro) per item in rekening. Dit heeft op korte termijn al geleid tot minder achtergebleven afval op de locatie.

Sustainability Hub

Meer informatie over 15Hatfields strategie voor afvalbeheer en bredere duurzaamheidsinitatieven is te vinden in haar Sustainability Hub, die vorig jaar is gelanceerd om de hele evenementenindustrie aan te moedigen om actie te ondernemen.


Deel dit bericht


Reacties

Er zijn nog geen reacties.


Plaats een reactie

Je moet ingelogd zijn om een reactie te plaatsen.


Schrijf je nu in voor onze nieuwsbrief