Congressen

Eden neemt Hamsphire Hotels over

Eden Hotel Group (Eden) heeft Hampshire Hospitality & Leisure (Hampshire) overgenomen. Na het samenvoegen van beide bedrijven gaat het bedrijf verder onder de naam Hampshire Hospitality. De overname heeft geen negatieve gevolgen voor de medewerkers.
Door de overname ontstaat één van de vijf grootste hotelbedrijven in de Benelux.met 118 aangesloten (licentie)hotels, een omzet van meer dan negentig miljoen euro en ruim duizend medewerkers. De directie van Hampshire Hospitality wordt gevestigd in Amsterdam onder leiding van algemeen directeur Etienne Verkerk. Léon Dijkstra van Eden Hotel Group treedt toe tot de Raad van Commissarissen. De nieuwe RvC wordt verder gevormd door Jan ten Kate (voorzitter), Thomas Bas, Sjoerd Dijkstra en Ferry Houterman.

"De sterke combinatie van deze twee Nederlandse bedrijven biedt geweldige perspectieven vanuit een solide basis," aldus Verkerk. "Na een periode van integratie en consolidatie zal Hampshire Hospitality zich richten op verdere ontwikkeling van hotelbedrijven in de Benelux en westelijk Duitsland."

“Onze bedrijfstak wordt in toenemende mate gekenmerkt door consolidatie, marktsegmentatie en hervorming van distributie. Schaalvergroting is één van de bepalende succesfactoren voor de lange termijn ontwikkeling van middelgrote hotelexploitatie- en licentiemaatschappijen”, vult Dijkstra het verhaal aan.

Hampshire Hospitality positioneert zich met vier (sub)merknamen. ‘Hampshire Eden’ (viersterren plus), ‘Hampshire Hotel’ (drie en viersterren) en ‘Hampshire Classic’ (topklasse). Naast deze formules blijft de merknaam ‘Historic Hotels of the Benelux’ gehandhaafd voor zelfstandige hoteliers die gevestigd zijn in historische panden en die gebruik maken van marketing services.

www.hampshire-hotels.com


Deel dit bericht


Reacties

Er zijn nog geen reacties.


Plaats een reactie

Je moet ingelogd zijn om een reactie te plaatsen.


Schrijf je nu in voor onze nieuwsbrief