Beurzen

ecombiel 2009, geen centimeter beursruimte meer over

54 Events organiseert op 22 en 23 september voor het eerst ecomobiel, vakbeurs en congres over duurzame mobiliteit. In de sfeervolle setting van de Cruise Terminal in Rotterdam vinden exposanten en bezoekers elkaar: een mix van overheden, bedrijven en kennisinstellingen. Gesteund door Eneco, het Instituut voor Duurzame Mobiliteit, het Rotterdam Climate Initiative, de Rabobank en de Rotterdamse deelgemeente Overschie is Ecomobiel hard op weg om het Nederlandse innovatieplatform voor de verduurzaming van mobiliteit te worden. Zo vinden er diverse introducties van nieuwe producten plaats en zal het Rotterdam Climate Initiative Stroomstoot presenteren, het stimuleringsprogramma voor elektrisch vervoer.De maritieme sector, het weg- en watervervoer, de automotive branche, de luchtvaartindustrie en de spoor- en infrasector zijn een greep uit de aanwezige beursstandhouders. Organisator-initiatiefnemer van de ecomobiel-beurs, Gerben Bierbooms, spreekt van een succes: ‘We hebben veel deelnemers moeten weigeren omdat er geen centimeter beursruimte meer over is. We organiseren dit jaar voor het eerst deze ecomobiel-beurs en het is fantastisch dat de beursvloer in deze eerste editie al helemaal uitverkocht is. Met nu ruim zeventig deelnemers geeft dit ons groeikansen voor de tweede editie in september 2010.

Innovatieprijs

ecomobiel is het eerste Nederlandse vakevenement op het gebied van duurzame mobiliteit waar overheid, bedrijfsleven en kennisinstellingen elkaar ontmoeten. Op de beurs krijgen bezoekers verschillende Nederlandse en Europese productprimeurs te zien uit de mobiliteitssector. Een selectie: Piaggio toont de MP3 LT Hybrid, de hybride variant op de driewielige motorscooter die met het B rijbewijs kan worden gereden. All Green Vehicles onthult de Spirra E, een elektrische versie van de Spirra S met een elektromotor van 300 pk, een topsnelheid van 230 km per uur en een actieradius van 350 kilometer onder volle belasting. Daarnaast maken twintig Young Innovators met hun uitvinding kans op de ”Rabobank Young Innovator Award”. 54 Events is hiervoor een samenwerkingsverband aangegaan met Yes!Delft Incubator, het Instituut voor Duurzame Mobiliteit, TU Delft en de Rabobank.

Activiteiten

Op 22 september zal naast de Cruise Terminal Elektromobiel gehost worden, een meeting voor iedereen die elektrisch rijdt. Daarnaast zijn er diverse workshops. Zo is er een groot testparcours op de Wilhelminakade waar bezoekers zelf elektrische voertuigen kunnen testen. Daarnaast liggen er meerdere innovatieve schepen aan de kade en vindt er een groot opgezet ecocongres plaats. Op dit congres zullen prominente sprekers hun mening geven op het gebeid van duurzame mobiliteit. Dagvoorzitters Joris Luyendijk en Tjeerd Willem Hobma zorgen ervoor dat dit allemaal in goede banen wordt geleid.

Ecocongres

Mede-initiatiefnemer Huub Sparnaay: ’Het congres is hét paradepaardje van de ecomobiel-beurs. We hebben meer dan veertig topsprekers zoals Jan Närlinge (Vice President Boeing International), Charlie Aptroot (VVD-fractielid Tweede Kamer), Benno Baksteen (Directeur Platform Duurzame Luchtvaart) en meerdere toppers uit het (Rotterdamse) bedrijfsleven. Het Rotterdam Climate Initiative zal hier ook dieper ingaan op Stroomstoot, Dankzij de steun van onze sponsoren Eneco, RCI, Overschie, Rabobank en IVDM hebben we de prijzen uniek laag kunnen houden.

Kijk voor meer informatie, de deelnemerslijst en registratie op www.ecomobiel.nl.


Deel dit bericht


Reacties

Er zijn nog geen reacties.


Plaats een reactie

Je moet ingelogd zijn om een reactie te plaatsen.


Schrijf je nu in voor onze nieuwsbrief